Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Παρά τη λάσπη και την τρομοκρατία οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού εμπιστεύτηκαν ακόμη μία φορά τις ταξικές δυνάμεις



Παρά τη λάσπη και την τρομοκρατία «ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού» αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, καθώς έλαβε σε αυτές τις εκλογές 711 ψήφους, από 627 που είχε πάρει το 2016, εκλέγοντας 6 έδρες (6 έδρες και το 2016) και ποσοστό 45%.

Οι εργαζόμενοι σήκωσαν «ανάστημα στο κλίμα εκφοβισμού και χειραγώγησης που προσπάθησαν να επιβάλουν οι δυνάμεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού με την “ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ” (ή ΣΥΡΙΖΑ), με την ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης και της διοίκησης, να ανταγωνίζεται επάξια τη ΔΑΚΕ, εξαπολύοντας πογκρόμ τρομοκρατίας, υποσχεσιολογίας και λασπολογίας με ένα μόνο σκοπό: Να αποδυναμώσουν την “ΕΣΑΚ” και έτσι να επιβάλλουν “σιγήν ιχθύος” για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά, υγειονομικοί και ασθενείς, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον “Ευαγγελισμό”».
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» «είναι “πιλότος” για τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να περάσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της ισοπέδωσης δικαιωμάτων. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με κάθε αγωνιστική φωνή, με κάθε ανυπότακτη δράση απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, όπως η “αξιολόγηση δια πυρός και σιδήρου”, η “διευθέτηση του χρόνου εργασίας”, οι νέες μειώσεις σε μισθούς (αυξήσεις εισφορών, κόψιμο ανθυγιεινού, φοροκαταιγίδα, κλπ.), η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της νέας πτέρυγας χειρουργείων, η διεύρυνση των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβάσεις έργου – μπλοκάκια, 8μηνα ΟΑΕΔ, κ.ά.), το ξεπούλημα εργαστηρίων, μαγειρείων, τεχνικών, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι το βλέπουν σαν …χρυσωρυχείο.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και ξεκαθαρίζουμε ότι συνεχίζουμε αταλάντευτα και ασυμβίβαστα να παλεύουμε για την ενότητα όλων των εργαζόμενων που και σήμερα υφίστανται στυγνή εκμετάλλευση. Μόνο αυτή η ενότητα μπορεί να καταφέρει γερό χτύπημα στην εργοδοσία, κρατική και ιδιωτική, απέναντι σε αυτούς που ισοπεδώνουν τη ζωή μας για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους».
Αυτοδυναμία με τριπλασιασμό σε ψήφους και έδρες για τις ταξικές δυνάμεις και στο Θριάσιο
Την πρώτη θέση και αυτοδυναμία έλαβε το ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων (ΕΣΑΚ) στις πρόσφατες εκλογές (13 – 14 Ιούνη) για την ανάδειξη ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Η ΕΣΑΚ έλαβε 6 έδρες στις 11 συνολικά.
Συγκεκριμένα, ψήφισαν 624 εργαζόμενοι (το 2016 είχαν ψηφίσει 675), τα έγκυρα ήταν 592 (το 2016 ήταν 627), τα άκυρα – λευκά 32 (ήταν 48).
§  Η ΕΣΑΚ πήρε 326 ψήφους, ποσοστό 55% και 6 έδρες (από 107 ψήφους και 2 έδρες)
§  Η «Ενωτική Κίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 119 ψήφους, ποσοστό 20,1% και 2 έδρες (από 173 έδρες και 3 έδρες)
§  Η ΑΚΙΔΑ (Αριστεριστές) πήρε 78 ψήφους, ποσοστό 13,1% και 2 έδρες (από 87 ψήφους και 2 έδρες)
§  Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΠΑΣΚΕ) πήρε 69 ψήφους, ποσοστό 11,6% και 1 έδρα (από 181 ψήφους και 3 έδρες).
Δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο η ΔΑΚΕ, που στις προηγούμενες εκλογές έχει πάρει 79 ψήφους και 1 έδρα.