Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

(Δεν) συμβαίνουν στο νοσ. Παπαγεωργίου.

Πολυνομοσχέδιο προς συζήτηση στη βουλή.
Μάλλον αδιάφορο!
Νόμοι και αποφάσεις που λειτουργούν ως ταφόπλακα σε ζωές και δικαιώματα.
Μάλλον αδιάφορο!
Ζωές που περνούν και χάνονται μέσα σε πλειστηριασμούς και εργασιακά (κλεμμένα πλέον) δικαιώματα.
Μάλλον αδιάφορο!
Σ`αυτό το πλαίσιο η γενική εικόνα της κοινωνίας, όπως θέλουν τουλάχιστον να της προσδώσουν κάποιοι.
Γίνεται όμως οικτρή όταν μπαίνει στον μεγεθυντικό φακό της ατομικότητας.
Εκεί που η εργασιακή ζούγκλα της τρομοκρατίας, του μεσαιωνικού φόβου στομώνει ακόμη και τη σκέψη.
Εκεί που το μεροκάματο υφίσταται ως μια γενική αφηρημένη έννοια. Ο χρόνος εκτατός, πάντα στις απαιτήσεις της εργοδοσίας.
Εκεί που το δώρο χριστουγέννων παίρνει τη μορφή εισιτηρίου μετ`επιστροφής.
Εκεί που ο εργαζόμενος αποτελεί “νούμερο” και κλειδί παραγωγής.
Εκεί που οι εργοδότες δημιουργούν ενώσεις προσώπων με το 15% του προσωπικού για να εκπροσωπούν το σύνολό τους.
Εκεί που οι συμβάσεις εργασίας υπογράφονται “ομόφωνα” σε  αγαστή  συνεργασία με τούτες τις ενώσεις.
Εκεί, λοιπόν, σε τούτο το κολαστήριο καλείται να συνευρεθεί το 50συν1 των οικονομικά τακτοποιημένων για να αποκτήσει ο εργαζόμενος το δικαίωμα να αντιδράσει, να φωνάξει και να βάλει μπροστά την αντίδρασή του. Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα έρχεται να ενισχύσει το συριζανελικό ξέπλυμα, δίνοντάς το λέει, περισσότερη “δημοκρατία” αφού η απόφαση θα είναι αποτέλεσμα μεγαλύτερης συμμετοχής. Ξεροκαταπίνουν όταν τους υπενθυμίζεις με πόσο ποσοστό κατέχουν την πολιτική εξουσία ή, πως οι ενώσεις προσώπων, δηλαδή το 15%, είναι ικανές να εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων μιας επιχείρησης. Εκεί σε τέτοιο εργασιακό φόντο εκλέγονται και τα εντεταλμένα(ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΜΕΤΑ-ΣΥΡΙΖΑ) μαντρόσκυλα της εργοδοτικής ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Και σε παράλληλο σκηνικό να παίζεται ο διαδικτυακός πλειστηριασμός. Το κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη του προκυβερνητικού σύριζα, έγινε και αυτό, σπίτι το σπίτι στο κεφάλαιο του τραπεζίτη. Και μαζί με το τραπεζίτη και το δημόσιο για χρέη  σε ασφαλιστικά ταμεία κτλ.
Και άλλα πολλά τέτοια.
Ερώτηση.
Θα μπορούσε άραγε ένα τέτοιο πολυνομοσχέδιο να προκαλέσει τη συζήτηση σε ένα πρωτοβάθμιο σωματείο;
Μάλλον αδιάφορα, όχι!
Μιας και ο δικός μας εργασιακός χώρος δεν αποτελεί μέρος εκμετάλλευσης και εντατικοποίησης!
Έτσι και αλλιώς τα δώρα αφαιρέθηκαν άρα δεν προϋποθέτει η ανυπαρξία τους την επιστροφή τους! ( κατ`αυτούς μόνο ο Λάζαρος επέστρεψε)
Έτσι και αλλιώς ο μισθός μας αποτελεί κατάσταση καραντί! Και από τη στιγμή που είναι εγγυημένος αποπληρώνεται και το δάνειο!
Αυτά έχει προφανώς στο νου της η πλειοψηφία του ΔΣ ένθεν κακείθεν και δεν προχωρά στην εθιμοτυπική σύγκλεισή του.
Ο Γενάρης έχει προετοιμασία για βασιλόπιτα. Οπότε περισσεύει οποιαδήποτε άλλη δράση. Όπως και ο Σεπτέμβρης είχε τρύγο και προετοιμασία για το χειμώνα και η οφθαλμολογική μας κοιτάει από ψηλά περιμένοντας το μεταμοσχευτικό κέντρο(προς θεού!!!! όχι εδώ η θυμοσοφία...χέ.ε ψηλά και αγνάντευε·μακριά από μας τέτοιοι λαϊκισμοί). Ο Μάρτης καταληκτικός μήνας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. και ο εργαζόμενος θα ενημερωθεί μετά την υπογραφή της. Άλλωστε οι “σοφοί” ξέρουν. Οι εργαζόμενοι είναι κάτι σαν το πελάτη που περιμένει το παρασκευασμένο γεύμα που όμως o ίδιος πιθανόν δεν “παρήγγειλε”. Άλλωστε οι “σοφοί” γνωρίζουν. Για να είμαστε ειλικρινείς και ακριβοδίκαιοι· παρά την πολιτική τους ταύτιση με τη κυβέρνηση οι μεν και με μέρος της “συμπο-αντιπολίτευσης” οι δε, διαχωρίζονται κατά τι σε θέματα τακτικής. Ο συριζανέλ έκανε δημοψήφισμα με την επιχειρηματολογία του ισχυρού διαπραγματευτικού χαρτιού του λαϊκού παράγοντα. Ετούτοι εδώ δεν δείχνουν τέτοιες αδυναμίες, νιώθουν ισχυροί, σοφοί και δεν προχωρούν ούτε καν στο λαϊκό παράγοντα. Φαίνεται ότι υιοθέτησαν κάτι από τον Παλάκιο τσαμπουκά.
Εμείς μόνο μια πρόταση έχουμε να τους κάνουμε· είναι ευκαιρία και της παρούσης, υιοθετώντας την κυβερνητική πρακτική, να αξιοποιήσουν τη διαδικτυακή συνεννόηση με τη Διοίκηση  του νοσοκομείου, πλειστηριάζοντας τα τιμαλφή.

Επειδή την πραγματικότητα  τη σχηματίζει η πάλη των αντιτιθέμενων τάξεων(λίγοι... κλέβουν από τους πολλούς), ναι, ναι.. αυτή που ήθελε να  καταργήσει με νόμο η ΝΔ αλλά και που θέλει να εξομαλύνει η συριζανέλ, αναγκαία θεωρείται η συμμετοχή του καθένα στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 18,30 στο συνηθισμένο ύποπτο χώρο του αγ. Βενιζέλου