Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΤΙΣ 25  ΓΕΝΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 στις ΥΠΕ
Για το ανθυγιεινό επίδομα
Για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και εργολαβικών
Για την προστασία της λαικής κατοικίας
Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης κατά παραγγελία των μεγαλοεπιχειρηματιών και της Ε.Ε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ολοκλήρωσε ένα ακόμα κύκλο αντιλαικών μέτρων.
Το “φως στο τούνελ” μετά τη λήξη των μνημονίων που προπαγανδίζει η κυβέρνηση αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού η καπιταλιστική ανάπτυξη προϋποθέτει τσακισμένα εργατικά-λαικά δικαιώματα.
Το ανθυγιεινό επίδομα όπως και η παράταση των συμβάσεων των επικουρικών  είναι στον αέρα. Το πολυνομοσχέδιο απαγορεύει ρητά τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Απαγορεύει ουσιαστικά στα πρωτοβάθμια σωματεία να προκηρύσσουν απεργία. Βγάζει στο σφυρί τη λαική κατοικία για χρέη στις τράπεζες, στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και την πλειοψηφία του σωματείου  (Ενωτική Πρωτοβουλία και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο) να σφυρίζει αδιάφορα. Τούτοι δω όσον αφορά το απεργιακό δικαίωμα, προπορεύονται και της κυβέρνησης ακόμα. Ακόμα να δούμε ανακοίνωσή τους που να καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουν. Ίσως να ζούμε στον εργασιακό παράδεισο και δεν το γνωρίζουμε ή για μια ακόμα φορά δεν έχουν άποψη, γι’ αυτό και κρατάνε το σωματείο ανενεργό, με τη συλλογική σύμβαση να λήγει σε 2 μήνες.
Η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια, όπως και αυτή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ, που αρνήθηκαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για πανεργατική απεργία στις 12 Γενάρη, όταν δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα είχαν ήδη  πάρει αποφάσεις. Με τα ίδια επιχειρήματα, ότι “ο κόσμος δεν απεργεί”, η “η απεργία είναι ξεπερασμένη μορφή πάλης”, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΤΑ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απεργοσπασία τους.
Θέλουν το κίνημα διασπασμένο και υποταγμένο στους εκάστοτε κυβερνώντες. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε τη στάση της ΠΟΕΔΗΝ, όταν στις 12 Γενάρη λέει “οι εργαζόμενοι δεν απεργούν” και την ίδια μέρα προκηρύσσει απεργία για τις 25 Γενάρη!
Συνάδελφοι,
με τη συμμετοχή μας στην απεργία βάζουμε φραγμό  στα εκφυλιστικά σχέδια του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή των αντιλαικών πολιτικών.