Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Συμβαίνουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.



Της Παρασκευής το βράδυ ή το “όλοι μαζί”

Το μότο του ΣΚΑΙ “όλοι μαζί μπορούμε” δείχνοντας το δήθεν “κοινωνικό” του πρόσωπο  με κείνες τις ριμάδες αναδασώσεις, να τρέχουν ντάλα μεσημέρι σκάβοντας τα βουνά της Αττικής, να καθαρίζουν κάθε σκατόπραμα από τους έρμους τους Κηφισούς δεν πάει χαμένο, αντίθετα μάλιστα βρίσκει μιμητές  στα καθ` ημάς. Βέβαια εδώ παίζουμε εντός έδρας με κίνηση ψυχαγωγίας προς τέρψιν της ψυχής και του νου. Διοργανωτές δεν υπογράφουν,  αλλά γιατί να τους αναζητήσουμε άλλωστε, αφού όλοι μαζί μπορούμε να συνευρεθούμε.
Κοινός ο στόχος βρε αδερφέ, κοινή η συνεισφορά, γιατί να μην είναι κοινό και το χαλάρωμα! Σαν να λέμε ένα πράμα διοικούντες και διοικούμενοι, εργοδότες και εργαζόμενοι για τη δόλια την ανάπτυξη.
Πάντως οι πολύ καχύποπτοι κάνουν  συνειρμούς και πιθανόν να έχουν και κάποιο δίκιο με το “όλοι μαζί”. Σου λένε, δεν σου θυμίζει αυτό το όλοι μαζί  εκείνο το ανεκδιήγητο “όλοι μαζί τα φάγαμε” ή το όλοι μαζί βγαίνουμε από το μνημόνιο, ή όλοι μαζί να σώσουμε τις τράπεζες, μαζί για το εθνικό καλό ή το γενικότερο όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι, ή το ακόμα πιο γενικό και ταυτόχρονα σταθερό στο διηνεκές όλοι είμαστε ίσοι; απλώς “τυχαίνει” κάποιοι να είναι πιο ίσοι, πιο πλούσιοι (no problem),άλλοι να λένε ότι βγαίνουν τον Αύγουστο στις ΑΓΟΡΕΣ και άλλοι να ρακοσυλλεκτούν στις λαϊκές αγορές κτλ, κτλ. (never mind).
Βέβαια αυτά είναι για τους καχύποπτους  και τους σκατόψυχους. Για εμάς που ανήκουμε στο club των θετικών στοιχείων της ανθρώπινης, γήινης πραγματικότητας, της συμμετοχής, της συνύπαρξης, πιστεύουμε ακράδαντα στη ισότητα, και όπου αυτή δεν υπάρχει, διεκδικούμε “ίση μεταχείριση κύριε υπουργέ”.Επίσης πιστεύουμε στην δικαιοσύνη, στην ισότιμη συνεισφορά  άρα και στην ισότιμη χρήση των προσφορών και ως εκ τούτου στην ισότιμη κατανάλωση οινοπνεύματος.  Και εδώ να υπερτονίσουμε την  ΔΩΡΕΑ του ιδρύματος.

Εμπρός (μην τυχόν) να κινηθούμε σε ρυθμούς JAZZ και πιθανόν ROCK. Κάθε απόκλιση από αυτούς τους ρυθμούς πιθανόν να οδηγήσει σε παρεκτροπές  που θα διαταράξουν το μέτρο και την ισότητα. Και, κυρίως κάνοντας έκκληση στους διοργανωτές, προσοχή μην ακουστούν  τραγούδια του τύπου “τη Παρασκευή το βράδυ” του Στέλιου και γίνει “κανάς χατάς”. Μη γυρίσουν οι τυχάρπαστοι και καχύποπτοι  και πουν όλοι μαζί “σκ…ά” τα κάνατε!!!