Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Κυβέρνηση-ΝΔ-Φασίστες, ανίερη συμμαχία ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας



Από atexnos
Τους ενώνει το κοινό τους μίσος για τους εργαζόμενους και κάθε εργατικό-λαϊκό δικαίωμα. Ο λόγος για την ανίερη συμμαχία που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην προσπάθεια της αυτή, η συγκυβέρνηση έχει συμμάχους όχι μονάχα τους μεγαλοβιομήχανους και μεγαλοεργοδότες, αλλά και το σύνολο σχεδόν του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος. Από τη Νέα Δημοκρατία μέχρι τους εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής και διάφορα περιθωριακά φασιστοειδή τύπου Τζήμερου.
Έτσι, διαβάζουμε για παράδειγμα, ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας όπου- πέραν των προσχηματικών ενστάσεων που εκφράζει για το πολυνομοσχέδιο- σημειώνει πως «υποστηρίζει ότι για την κήρυξη απεργίας είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη από το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών». Την θέση της ΝΔ υπέρ του χτυπήματος του δικαιώματος της απεργίας εκφράζει, χωρίς περιστροφές, ο αντιπρόεδρος της Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αναφερόμενος στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο εργασίας χαρακτήρισε το αντεργατικό νομοσχέδιο ως «εξαίρετη νομοθεσία… (που) θα βοηθήσει και το συνδικαλιστικό κίνημα να γίνει πιο ενεργό» (!). Όταν τα γράφει αυτά ο…. «μισώ και σιχαίνομαι τους απεργούς»  Γεωργιάδης, τότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει για τι νομοσχέδιο πρόκειται.

Από την πλευρά της, το ναζιστικό-εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, πιστό μαντρόσκυλο των μεγαλοεργοδοτών, «τρίβει τα χέρια του» για το χτύπημα που επιχειρεί η συγκυβέρνηση στο απεργιακό δικαίωμα. Φυσικά, τα ναζιστοειδή δεν άφησαν ασχολίαστες τις εργατικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, αναμασώντας την κυβερνητική προπαγάνδα για «τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ» και «επικοινωνιακά σόου»
Το πολιτικό προσωπικό των κεφαλαιοκρατών ενωμένο, ενάντια στους εργαζόμενους και στα δικαίωματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Θα τους αφήσουμε;