Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Σύλλογος Εργαζομένων Α.Ν.Θ. ¨Θεαγένειο ¨

Ανακοίνωση
Καμία συναίνεση στη συνεχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!
Κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ ετοιμάζουν την επόμενη λεηλασία, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική των προηγούνων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.
Στα εγκαίνια της ΔΕΘ θα ακούσουμε ξανά για δίκαιη ανάπτυξη , με αιματοβαμμένα πλεονάσματα.
ΜΟΝΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών περί «σταθεροποίησης και αναβάθμισης των δημόσιων μονάδων υγείας». Τους διαψεύδει η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, εργαζόμενοι και ασθενείς. Τους διαψεύδει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017, που προβλέπει για τα δημόσια νοσοκομεία την ίδια απαράδεκτη χαμηλή χρηματοδότηση με πέρσι και τη μειώνει κατά 200 εκ. ευρλω για το ΕΟΠΥΥ και κατά 7 εκ. για τις μονάδες ΠΕΔΥ, ενώ ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να «μπουκώνει» με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων ευρώ τους μεγαλοεπιχειρηματίες και να ξοδεύει 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστική είναι η απαίτηση των Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών για μείωση του δημόσιου τομέα υγείας για να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

Στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ δεν λειτουργεί ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ στην ευθύνη του νοσοκομειακού φαρμακείου. Το PET- CT λειτουργεί μόνο 2 φορές την εβδομάδα. Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα υπολειτουργεί. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι ασθενείς να περιμένουν μήνες για το ραντεβού τους.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό πλησιάζουν τα 300 άτομα. Αυτό που εισπράττουμε οι εργαζόμενοι είναι εντατικοποίηση, πετσοκομμένοι μισθοί, ανυπαρξία μέτρων για προστασία υγείας και ασφάλειας.
Τα κενά σε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας ξεπερνούν τις 30.000 οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων!
Η λύση που έδωσε η κυβέρνηση είναι οι 2.850 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι μέσω ΚΕΠΠΝΟ, επικουρικοί, εργολαβικοί, δηλαδή ελαστικές μορφές προσωρινής εργασίας με ημερομηνία λήξης, χωρίς δικαιώματα, αντιμέτωποι με την ανασφάλεια για το αύριο και πολλές φορές με την εργοδοτική τρομοκρατία.

Και αν για όλα αυτά δικαιολογία είναι τα μνημόνια, θυμίζουμε ότι ο ΣΥΝΑΣΙΣΜΟΣ μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν ψηφίσει το 1992 τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που προέβλεπε ιδιωτικοποιήσεις και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για το δίκιο μας

Ø Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα, ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζει ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Ø Καλούμε όλο το λαό να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα, όχι μόνο για την αναπλήρωση των απωλειών, αλλά και για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μέσα από ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με έμφαση στην πρόληψη.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,

στις 8.30 πμ στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΠΑΜΕ το Σ
ΑΒΒΑΤΟ