Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν βιώνεις την ανάπτυξη στο νοσοκομείο πρότυπο!

Η“έξοδος από τα μνημόνια” και η “δίκαιη ανάπτυξη” είναι τα πρόσφατα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Με την “έξοδο από τα μνημόνια” δε θα καταργηθεί κανένας αντιλαικός νόμος, ούτε θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Οι “ευέλικτες” εργασιακές σχέσεις και οι μισθοί πείνας θα επεκταθούν παραπέρα. Απ’ την άλλη μεριά, οι επιχειρηματικοί όμιλοι μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου θα βάλουν στα ταμεία τους άλλα 3,6 δις ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα.
Αυτή είναι η “δίκαιη ανάπτυξη”!
Τα όποια ψίχουλα δώσουν για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, φανερώνει πως η φτωχοποίηση του λαού θα ενταθεί.
Οι αντιδραστικές αλλαγές που φέρνουν στο συνδικαλιστικό νόμο αυτό το μήνα για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, έχουν σκοπό να επιβάλουν με το στανιό την “εργασιακή ειρήνη”. Ξέρουν πως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται απαιτεί παραπέρα τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και παίρνουν τα μέτρα τους για να μη μπορεί ο κόσμος να σηκώσει κεφάλι.
Ο χώρος της υγείας δε μένει στο απυρόβλητο. Στο προσχέδιο του προυπολογισμού του 2018 προβλέπεται παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΕΟΠΥΥ. Η ΠΦΥ υποβαθμίζεται παραπέρα. Η “ισότιμη πρόσβαση” στην υγεία αφορά παροχές πτωχοκομείου. Αυτά προβλέπει ο νέος νόμος για την ΠΦΥ.
Από το 2019 τα νοσοκομεία θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενα. Σ’ αυτή την κούρσα, η Διοίκηση του Παπαγεωργίου θέλει να κόψει πρώτη το νήμα. Γι’ αυτό και η πρεμούρα για τη μετεγκατάσταση της Οφθαλμολογικής και η επέκταση της λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων. Η αύξηση των εσόδων είναι το ζητούμενο στις παραπάνω περιπτώσεις και όχι οι ανάγκες των ασθενών και των εργαζόμενων.
Υπάρχει μαγιά για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Στο χέρι μας είναι να μη συναινέσουμε στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Η ανοχή και η σιωπή πρόσθεσαν νέα βάρη στις πλάτες μας.
Απαιτούμε
·                                 Κάλυψη όλων των αναγκών του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό.
·                                 Αυξήσεις σε μισθούς. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαικών νόμων και των 4ων μνημονίων.
·                                 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών και εργολαβικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·                                 Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας.
·                                 Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Συμμετέχουμε
Στη στάση εργασίας 8-12 π.μ. την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη
Συγκέντρωση στις 8π.μ. στο Θεαγένειο
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους