Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Σχολιασμοί εποχής Πολάκη. Τι είδαμε και τι ακούσαμε.


1)Αναρωτιόμαστε πως γίνεται να επαναλαμβάνονται όμοιες καταστάσεις, να τις βιώνουμε δηλαδή κατ`επανάλειψη, κάτι σαν ντε ζαβού. Για να το ξεδιαλύνουμε·  και με Λοβέρδο και με Άδωνι αλλά και με Πολάκη, πιάνοντας όλο το φάσμα της διαχείρισης, νιώθουμε ότι από κάπου θα βγει η πριγκιποπούλα και θα μας ρίξει φιλί ρουφηχτό για να μεταμορφωθούμε σε βασιλόπουλα που το άδικο πεπρωμένο μας στοίχειωσε να ζούμε σαν ασχημοβάτραχοι. Βέβαια ομολογούμε ότι κάποιοι ή κάποιες θα ταίριαζαν στον ρόλο της σταχτοπούτας που το γοβάκι της έγινε αντικείμενο περιφοράς απανταχού της χώρας. Κάτι σαν τους λόγους του πρωθυπουργού που στροβιλίζονται περί δίκαιης ανάπτυξης.
Αναρωτιόμαστε επίσης γιατί όλα τούτα τα παραμύθια με το αίσιο πάντα τέλος, αφορά μια αντίθεση που λύνεται συνεχώς και που δίνει στην ουσία τέλος στην ταξική πάλη ( πλούσιος –φτωχός).
Εμείς το ομολογούμε ανερυθρίαστα ότι έχουμε αδυναμία στα παραμύθια εκείνα που διατηρούν τον λύκο όπως πρέπει να είναι, κακός όσο γίνεται, που αναστατώνει την ευταξία και την ακινησία και φυσικά εναντιωνόμαστε στα καλοκάγαθα γουρουνάκια που συνεχώς χτίζουν και βαυκαλίζονται για την ιδιοκτησία τους.

2)Η άποψη της ΑΣΥΠ για συστήματα υγείας ανταγωνιστικά και βιώσιμα πλήρως εναρμονισμένα με την επιχειρηματικότητα, με εργαζόμενους λάστιχο και με ένταση που μοιάζει με χύτρα που βράζει ήταν καλή κατά Πολάκη αλλά η ισχύς της έπαψε πριν δύο χρόνια. Από τη στιγμή που η αριστερή ταξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την έβαλε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μετά λέει να μην συμπαθούμε του λύκους.

3) Το άλλο πάλι το κουφό.
Σκηνικό στο γραφείο του σωματείου· αραδιασμένα τραπέζια σε σειρά ψιλοφορτωμένα με μικρομπουκιές, θυμίζει κάτι από κέτερινγκ σε γάμο, αρραβώνα μπορεί και βαφτίσια, ικανά να συνοδεύσουν ουζοκατάνυξη, να αναμένουν τον υπουργό προς κατανάλωση. Κρητικός αυτός και τον έχουν ΡΑΚΙ. Κερνάς μωρέ γενικά τον κρητικό ΡΑΚΙ συνοδευμένο από ΛΑΚΕΡΔΑ και ΑΓΓΟΥΡΙ( δεν σχολιάζουμε το μέγεθος)αλλά κυρίως το πράσινο χρώμα του. Πώς να μη χάσει το δικό του χρώμα μιας και το πράσινο της σοσιαλδημοκρατίας φώτιζε το πιάτο. Φανταστείτε τώρα τα αγγούρια να ήταν και Καλαβρέζικα, τίποτε από Θεσσαλονίκη πανάθεμά τους.

4)Τρανός διευθυντής λέει  στον Πολάκη ότι η αντιμετώπιση των ανασφάλιστων δεν είναι ισομερώς κατανεμημένοι στο υγειονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή με απλά λόγια πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο γιατί, συμπεραίνουμε εμείς,  αποτελεί και ένα ρίσκο στα έσοδα του νοσοκομείου. Για να του απαντήσει  ο υπουργός ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την κοινωνική της πολιτική  κτλ, κτλ , βούτυρο στο ψωμί του δηλαδή για να κάνει παντιέρα την δήθεν κοινωνική της ευαισθησία.
Τι δεν ομολόγησε ο υπουργός, ότι αυτή η πολιτική είναι ματωμένη με πλεονάσματα με φοροληστείες, με αφαιμάξεις. Και ειδικά τους ανασφάλιστους τους καλύπτει αποκλειστικά ο ΕΟΠΥΥ. Ούτε ευρώ από τον κρατικό κορβανά, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

5)Άλλος τρανός διευθυντής, δεν ξέρουμε αν είναι πιο τρανός από τον προηγούμενο, σφυρίζει του υπουργού για διαφυγόντα έσοδα λόγω της απαγόρευσης απογευματινών χειρουργείων. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Σε αγώνες δρόμου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων χρίζεται κάποιος αθλητής να οδηγήσει την κούρσα με ταχύτερο ρυθμό για επίτευξη χρόνου ρεκόρ. Τουτέστι λαγός.


Εις το επανιδείν