Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΥΕΜΕΝΗ «Θερίζει» η επιδημία χολέρας που προκάλεσε η ιμπεριαλιστική επέμβαση


Θύματα των βομβαρδισμών στην Υεμένη
Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από την επιδημία χολέρας που ξέσπασε στην Υεμένη τον περασμένο Απρίλη η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.000 ανθρώπους.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν καταγραφεί 503.484ύποπτα κρούσματα και 1.975 θάνατοι.
Ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η επιδημία έχει σαφώς επιβραδυνθεί από τις αρχές Ιούλη, όμως προειδοποίησε πως η νόσος εξακολουθεί να προσβάλλει περίπου 5.000 ανθρώπους την ημέρα.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγέσους σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το προσωπικό Υγείας εργάζεται σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, ενώ πολλοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν να πληρωθούν σχεδόν ένα χρόνο. Υποστηρίζει επίσης ότι δεν υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία, φάρμακα και πόσιμο νερό.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ πάνω από το 99% των προσώπων που προσβάλλονται από τη χολέρα μπορούν να επιβιώσουν, αν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας. Όμως περισσότεροι από 15 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε στοιχειώδη περίθαλψη.
Η χολέρα που πλήττει το λαό της Υεμένης είναι ένα από τα αποτελέσματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του ναυτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Οι τρομερές συνέπειες της επέμβασης στη χώρα αυτή της Αραβικής Χερσονήσου αποτυπώνονται και στο γεγονός ότι το 50% του συνολικού πληθυσμού της, που είναι σχεδόν 28 εκατομμύρια, υποσιτίζεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ τον περασμένο Δεκέμβρη. Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι οκτώ στα δέκα παιδιά πλήττονται από τον υποσιτισμό και κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας ασθενειών που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί!
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - «Reuters»)