Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ Στην πρώτη γραμμή για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού



Από τη Γενική Συνέλευση στον «Ευαγγελισμό»
Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη για να προστατεύσουν τη ζωή του λαού και τη δική τους, αφού η διαχρονική πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του συστήματος Υγείας πλήττει και τους ίδιους, σήμερα ακόμη περισσότερο. Πέρα από τις διαχρονικές μεγάλες ελλείψεις, που οι συνέπειές τους γίνονται ακόμα χειρότερες τώρα, ακόμα και τα μέτρα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο σε όλα τα νοσοκομεία, προκαλώντας ντόμινο προβλημάτων.
Σωματεία εργαζομένων βρίσκονται σε θέση μάχης κι εκπέμπουν σήμα κινδύνου: «Αν δεν ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό υπονομεύουν την εφαρμογή αποτελεσματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού και οι συνέπειες θα είναι δραματικές», σημειώνουν και διεκδικούν:

Αμεση κεντρική προμήθεια αναγκαίων υλικών, με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Αμεση ενίσχυση με προσωπικό. Μονιμοποίηση εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Χορήγηση ειδικής άδειας στους εργαζόμενους που θα χρειαστεί να κρατήσουν τα παιδιά τους. Ειδική φροντίδα για εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση, με αφορμή τη νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, στο νοσοκομείο δεν υπάρχει καν θάλαμος αρνητικής πίεσης και οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους. Δύο νοσηλεύτριες της Πνευμονολογικής κλινικής έχουν την ευθύνη για 32 ασθενείς, από τους οποίους οι δύο με κορονοϊό.

Αλλη μια μαζική ΓΣ πραγματοποιήθηκε στον «Ευαγγελισμό», για τρίτη συνεχόμενη φορά, με πρωτοβουλία του Σωματείου, ενώ και το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικόν» διαδήλωσε στην πύλη του νοσοκομείου μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, διεκδικώντας κι εκεί τα αυτονόητα. Τις επόμενες μέρες οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, παρά τις απειλές και την προσπάθεια της κυβέρνησης να πέσει σιγή νεκροταφείου για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που προκαλεί η διαχρονική αντιλαϊκή πολιτική και στην Υγεία.