Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

«Η πολιτιστική έκφραση στον δρόμο δεν είναι ζητιανιά»


Ανακοίνωση με αφορμή την προσαγωγή στο αστυνομικό τμήμα νεαρής μουσικού
Συγκέντρωση απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, διαμαρτυρόμενοι για την προσαγωγή για το αδίκημα της επαιτείας, νεαρής μουσικού που έπαιζε μουσική στο δρόμο, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μουσικοί, με σύνθημα «Η μουσική στο δρόμο δεν είναι επαιτεία».
Το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία, βασισμένη στην αντίστοιχη μεταξική διάταξη περί «επαιτείας», προχώρησε σε προσαγωγή και μήνυση εναντίον της νεαρής μουσικού.
«Είμαστε στο πλευρό αυτών των παιδιών που ασκούν την τέχνη τους στον δρόμο. Είμαστε κοντά στο να απαλειφθεί η μεταξική διάταξη που μας τυραννά», δήλωσε ο γνωστός μουσικός Δημήτρης Ζερβουδάκης.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο παγκοσμίου φήμης τραγουδιστής, Μανού Τσάο.
Το παράρτημα Βόρειας Ελλάδας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με ανακοίνωσή του δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στην διωκόμενη μουσικό και σημειώνει:
«Η πολιτιστική έκφραση και δραστηριότητα στον δρόμο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται ζητιανιά, ακόμη και αν αυτή γίνεται με σκοπό τον βιοπορισμό. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που συνολικά ο κλάδος είναι αντιμέτωπος με το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας και της ετεροαπασχόλησης, οι συνάδελφοι πολλές φορές δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και τα βασικά για την επιβίωσή τους. Αντίστοιχα, σημαντικό ζήτημα είναι και η επαφή του μουσικού με το κοινό, η επικοινωνία του καλλιτεχνικού έργου με τον αποδέκτη του».