Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Συμμετέχουμε στην απεργία και στη συγκέντρωση στην ΥΠΕ την Τετάρτη 10 Οκτώβρη στις 10π.μ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ      ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Συμμετέχουμε στην απεργία και στη συγκέντρωση στην ΥΠΕ την Τετάρτη 10 Οκτώβρη στις 10π.μ.
Ø ΤΩΡΑ κάλυψη όλων των αναγκών του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των όλων των συμβασιούχων
Ø αξιοπρεπείς μισθούς & συνθήκες δουλειάς
Ø Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς επιχειρηματική δράση!
Τον Σεπτέμβριο ακόμα, προτείναμε σχέδιο δράσης για ενημέρωση των εργαζόμενων, και Γενική Συνέλευση η οποία θα λάβει αποφάσεις για πρόγραμμα δράσης με στόχο τη διεκδίκηση της κάλυψης όλων των αναγκών του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, όπως στις αρχές του 2017 που αποσπάσαμε τη δέσμευση του Υπουργείου για τις 100 προσλήψεις. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία, με την αιτιολογία “να δούμε πως βγαίνει το πρόγραμμα και μετά βλέπουμε”.
Την ίδια πρόταση επαναφέραμε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 4/10 και ξανά δεν έγινε αποδεκτή. Μπροστά στην οξύτητα του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού και μη μπορώντας να αρνηθούν κάποια κινητοποίηση, προσπάθησαν να σώσουν την κατάσταση με την έτσι κι αλλιώς συμμετοχή στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Οκτώβρη... “και μετά βλέπουμε”.
 Το σχέδιο ανακοίνωσης με τα γνωστά ήξεις-αφήξεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας  ως επιτομή του αποπροσανατολισμού, αφού καταπίνει:
·        Τη στρατηγική της Ε.Ε. για την υγεία “ως μοχλό ανάπτυξης” που με θρησκευτική ευλάβεια εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα χνάρια των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Υγεία ως εμπόρευμα με το περιτύλιγμα της “δημόσιας δαπάνης”, αφού οι εισφορές των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ δεν είναι κρατικό χρήμα.
·        Τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία(360 εκ. φέτος) και τον ΕΟΠΥΥ(226 εκ.)  μέχρι την τελική κατάργησή της, συμπεριλαμβανόμενης και της μισθοδοσίας(αυτοχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία). Άρα μονόδρομος για τους διοικούντες το φτηνό(βλ. Ενιαίο Μισθολόγιο, ανθυγιεινό επίδομα) και “ευέλικτο” προσωπικό(επικουρικοί, μπλοκάκια, ενοικιαζόμενοι, αλλαγές στο ωράριο, κινητικότητα), που θα πληρώνεται από τα ίδια έσοδα του νοσοκομείου. Και φυσικά η αναζήτηση νέων προσοδοφόρων δραστηριοτήτων(Οφθαλμολογική, Βραχεία, Αιματολογική). Κόστος και όφελος ως οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.
·        Το ότι η όλη “εξοικονόμηση” δαπανών είναι απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, ώστε να καταργηθεί σταδιακά η εργοδοτική εισφορά(εξαγγελίες πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για επιδότησή της έως στο 100% από το κράτος). Ταυτόχρονα να δημιουργηθούν προυποθέσεις για κερδοφόρες επενδύσεις στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια με τζάμπα χρήμα(αυτοκινητόδρομοι) και φοροαπαλλαγές(μείωση του φορολογικού συντελεστή των κερδών) κλπ. Για τους εργαζόμενους αντίθετα παραμένουν σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, ενώ έχει ήδη ψηφιστεί και η δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου.
·        Τον “νέο” ΕΚΛ του νοσοκομείου(ανεβάζει τα κρεβάτια στα 800), που μετά βαίων και κλάδων υποδέχτηκαν  Ενωτική Πρωτοβουλία, Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και Διοίκηση.
·        ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!
Επόμενο είναι λοιπόν, η αντιστροφή της σχέσης αιτίας-αποτελέσματος να οδηγεί σε αδιέξοδο την όποια διεκδίκηση. Στο κόστος-όφελος(κέρδος στην Πολιτική Οικονομία) δε χωράει κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί απλούστατα είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας του καπιταλισμού. Αυτό έχουν να αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα βρεθούν να κουβαλούν νερό με το κόσκινο.
Στο άκουσμα μόνο της φράσης διαδικασία κινητοποίησης των εργαζόμενων και Γενική Συνέλευση, Ενωτική Πρωτοβουλία και Ενιαίο Ψηφοδέλτιο “έβγαλαν σπυριά”. Είναι προφανές, ότι θέλουν να ρίξουν μια τουφεκιά στον αέρα για να εκτονώσουν την αγανάκτηση των εργαζόμενων. Σ’ αυτό συνηγορούν και οι φωνές τους για πρόσληψη επικουρικών μέσω ΥΠΕ, ή ότι το νέο πρόγραμμα θα επιφέρει μια πλασματική αύξηση προσωπικού!
Γι’ αυτό, οργανώνουμε τον αγώνα από τα κάτω ενάντια στο “μάντρωμα” που μας ετοιμάζουν.
7/10/2018                                                                                          www.asypapageorgiou.blogspot.gr