Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Το ΝΑΤΟ υμνεί τους συνεργάτες των Ναζί στη Βαλτική


ΑΠΟ ATEXNOS
Γράφει ο Νίκος Μόττας //
Ο αντικομμουνισμός και η παραχάραξη της Ιστορίας υπήρξαν ανέκαθεν εργαλεία προώθησης των ευρωατλαντικών γεωπολιτικών σχεδίων. Σε ένα νέο κρούσμα άθλιου αντικομμουνισμού, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να επαναφέρει στην επιφάνεια τους συνεργάτες των Ναζί στη Βαλτική. Σε σχετικό tweet που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Twitter, το ΝΑΤΟ παρουσιάζει το τρέϊλερ ενός οκτάλεπτου προπαγανδιστικού βίντεο με τίτλο “Forest Brothers- Fight for the Baltics”. Πρόκειται για την ιστορία εσθονών, λετονών και λιθουανών «ανταρτών» που, λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εξαπέλυσαν πόλεμο ενάντια στις δυνάμεις του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού.
Η ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα αναφέρεται στις «αντάρτικες δυνάμεις» της Βαλτικής ως «απελευθερωτικό στρατό» που- δήθεν- πολεμούσε την «σοβιετική κατοχή». Αυτό βεβαίως που κρύβουν οι ιμπεριαλιστές, είναι ότι στις τάξεις των δυνάμεων αυτών πολεμούσαν πρώην συνεργάτες των SS και των Ναζί. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι επιθέσεις ενάντια στον Κόκκινο Στρατό ξεκίνησαν το 1944, τη χρονιά δηλαδή που οι χώρες αυτές απελευθερώθηκαν από τους Ναζί! Είναι επίσης γεγονός ότι οι περίφημες μεραρχίες των λετονών Ναζί (αυτούς που υμνεί το ΝΑΤΟ) διέπραξαν βάρβαρα εγκλήματα πολέμου, στοιχεία για τα οποία έχουν κατατεθεί στη δίκη της Νυρεμβέργης
Η πρόσφατη αυτή προσπάθεια του ΝΑΤΟ να παρουσιάσει συνεργάτες των SS και των Ναζί ως «ήρωες» και «απελευθερωτές» δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ, πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια να σβήσουν από την Ιστορία το ρόλο των λαϊκών κινημάτων στην οργάνωση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην κατοχή της χιτλερικής συμμαχίας, το ρόλο των λαϊκών κινημάτων ενάντια στο φασισμό σε κάθε χώρα, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξήγαγε η αστική τάξη. Όλη αυτή η αντιδραστική «εκστρατεία» εκφράζει το μίσος της αστικής τάξης ενάντια στον σοσιαλισμό και εντάσσεται στην επιδίωξη των πολιτικών δυνάμεων που την υπηρετούν να στρώσουν το έδαφος για την αφομοίωση από το λαό- και ιδιαίτερα από τη νεολαία- του αντιδραστικού ιδεολογικού πλαισίου της, παραχαράσσοντας την Ιστορία με τον πλέον χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο.
Για να το πετύχουν αυτό, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο: Από τη μια ψηφίζουν ανιστόρητα αντικομμουνιστικά μνημόνια, επιχειρώντας να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό και από την άλλη «ξεπλένουν» στην «κολυμβήθρα» της ιστορικής διαστρέβλωσης δολοφόνους-συνεργάτες των Ναζί σε μια σειρά χώρες, από την Ουκρανία μέχρι τις χώρες της Βαλτικής.
Αυτός ήταν και είναι ο πραγματικός, απεχθής χαρακτήρας των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο όνομα των οποίων πίνουν νερό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία και τα λοιπά αστικά κόμματα.