Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Παπαγεωργίου



Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22 Φλεβάρη την ημέρα της πανυγειονομικής απεργιακής κινητοποίησης οι εργαζόμενοι του σωματείου Παπαγεωργίου στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση ήταν στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Γενική τους Συνέλευση στις 14 Φλεβάρη για τη διεκδίκηση της υπογραφής ΣΣΕ που να καλύπτει εκτός των άλλων υπαρχόντων δικαιωμάτων, αυξήσεις στους μισθούς,  την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και επέκταση  στην αποζημίωση συνταξιοδότησης και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων. Βέβαια αναδείχθηκε το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου, κάτι λιγότερες από  500 οργανικές  κενές θέσεις, που οδηγεί τους εργαζόμενους σε εργασιακή εξουθένωση από την αυξημένη δραστηριότητα και τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα.

Σε ένα νοσοκομείο με 85% πληρότητα και κερδοφορία που αγγίζει τα 36 εκατ.

Και στο πλαίσιο εκτίναξης της κερδοφορίας  η διοίκηση είναι αυτή, που πρώτη όλων των νοσοκομείων, έκανε αίτημα έναρξης των απογευματινών χειρουργείων. Υλοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας. 

Αναδείχθηκε επίσης το ζήτημα των πολλών μορφών ευέλικτης εργασίας γεγονός που κατηγοριοποιεί τους εργαζόμενους μιας και διαφοροποιούνται δικαιώματα και αμοιβές ενισχύοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό πετυχαίνοντας και μείωση του εργασιακού κόστους.

Για άλλη μια φορά η διοίκηση στο γνωστό της μοτίβο, αυτό δηλαδή της προσπάθειας που κάνει να βελτίωσει δήθεν τις συνθήκες εργασίας για αυτό και προτείνει ……οι εργολαβικοί εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις με εργοδότη το νοσοκομείο!!!!! 

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν με επόμενο σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φλεβάρη στο αγ. Βενιζέλου στις 10,30πμ. Μέρα μνήμης του εγκλήματος των Τεμπών γιατί το “πάμε και ‘όπου βγει” αγγίζει όλους του εργασιακούς χώρους.

                ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ