Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Μπροστά στη Γ.Σ του σωματείου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ

 Μπροστά στη Γ.Σ του σωματείου για την υπογραφή νέας ΣΣΕ


 Η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τα δίκαια αιτήματά μας, όπως ομόφωνα το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε, πρέπει να είναι ο κύριος στόχος του κάθε εργαζόμενου.

Οι αυξήσεις στους μισθούς μας, οι δύο επιπλέον μισθοί,  όπως και αν ονομαστούν, οι άδειες, οι αποζημιώσεις απόλυσης σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης, αναπηρίας ή απώλειας ζωής, αποτελούν ανασχετικούς παράγοντες στην παραπέρα φτωχοποίησή μας. 

Τα περί δημοσιονομικού κόστους, απαγόρευσης αυξήσεων και επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, είναι παραμύθια της κυβέρνησης και της διοίκησης. Τα 6,2 δισ. σε επιπλέον φόρους, οι φοροαπαλλαγές σε επιχειρηματικούς ομίλους, οι αναβαλλόμενοι φόροι στις τράπεζες παρά την τεράστια κερδοφορία τους,  τα 11 δισ. κέρδη των σούπερ μάρκετ, τα 9 δισ. για αγορά 40 F-35 είναι ορισμένα στοιχεία μιας πραγματικότητας που -ότι κι αν κάνουν- δεν κρύβεται. Όπως και τα 35 εκ. έσοδα-κέρδη του νοσοκομείου το 2022 που δε φαίνεται να επαρκούν για την κάλυψη του 13ου και 14ου μισθού(7 εκ. περίπου)!

Η ακρίβεια δεν είναι μόνο οι τιμές των προϊόντων, είναι οι καθηλωμένοι μισθοί, οι ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία- κοινωνική πρόνοια, είναι ο χαμένος χρόνος στις μετακινήσεις, οι ΣΣΕ που δεν υπογράφονται.

Για αυτό, λοιπόν, η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου, πρέπει να αποτελεί τη βασική επιδίωξη όλων μας ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Η υπογραφή της δεν είναι μία διαδικασία επαφής με τη Διοίκηση του τύπου “σου ζητώ 30 μου δίνεις 2” και όλα μέλι-γάλα. Ή, “σας κόβω τόσο στην αρχή και στο τέλος σας τα ξαναδίνω” για να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι κάτι κέρδισαν οι εργαζόμενοι.

Η μετά από μήνες απάντηση της Διοίκησης στις προτάσεις του σωματείου μόνο ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού δεν αγγίζει το μισθολογικό και καταργεί την άδεια πληροφορικής. 

Η διατήρηση των δικαιωμάτων μας ως μοναδικός στόχος, δεν αρκεί! 

Κόκκινες γραμμές στα δικαιώματά μας δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο οι τεράστιες ανάγκες μας που δεν καλύπτονται και για αυτές δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.

 Η Διοίκηση να διαπραγματευτεί για το μισθολογικό και να αφήσει τα κόλπα! 

Για την επιτυχία του αγώνα μας, απαιτούνται συλλογικές διαδικασίες, συνελεύσεις,  για να κάνει ο εργαζόμενος δική του υπόθεση την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης. Η μαζική συμμετοχή σ’ αυτές τις διαδικασίες θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το περιεχόμενό της.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση στις 14 του Φλεβάρη στις 13.00 στο αμφιθέατρο.



       ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ