Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου

                ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η γενική συνέλευση του σωματείου Παπαγεωργίου με κεντρικό ζήτημα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Μιας διεκδίκησης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις δυσκολίες που βιώνουν οι εργαζόμενοι λόγω της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης. 

Αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά ο ιδιωτικοοικονομικός τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου “μπροστάρης” και φάρος της  πολιτικής που θέλει τα νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις. “Μπροστάρης” και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις γιατί αυτό απαιτεί το “νέο ΕΣΥ” για να πετύχει το χαμηλό κόστος.  Εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και διαφορετικών δικαιωμάτων.

Έγινε σαφές ότι η διοίκηση ως μία άλλη “κυβέρνηση” δεν διατίθεται να έρθει σε αντιπαράθεση με την κεντρική κυβέρνηση, να δώσει ανάσα στους εργαζόμενους με την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, προβάλλοντας νομικά κωλύματα. Δεν θα “διαταράξει”  τη αγαστή συνεργασία γιατί απλά κινούνται στην ίδια ρότα. 

Επίσης αναδείχθηκε η  ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση στην κοινωνία γιατί χωρίς συμπαραστάτες τον ίδιο τον ασθενή, την οικογένειά του, τον λαό που βιώνει τις δυσκολίες στην αναζήτηση γιατροποριάς, η διεκδίκηση περιορίζεται. Ανάγκη αποτελεί αυτή η δραστηριότητα να βρει συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους τους εργαζόμενους όλων των δομών υγείας. Γιατί η φτώχεια δεν έχει πρόσημο ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα.

Στη βάση αυτή αποφασίστηκαν μία σειρά δράσεις.

α) Παράσταση διαμαρτυρίας στην φιέστα που διοργανώνει η διοίκηση μπροστά στην κοπή της πίτας

β) Πλατιά καθημερινή ενημέρωση των ασθενών και συνοδών που προσέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τμήμα επειγόντων.

γ)   Δελτίο τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

δ)  Κάλεσμα σε σύσκεψη των σωματείων των νοσοκομείων της πόλης για κοινή δράση

ε)  Στάση εργασίας με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση.