Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων Παπαγεωργίου

 



Εδώ και μήνες και παρά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, η Διοίκηση του νοσοκομείου, η ίδια που έχει κάνει σημαία τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας, προσπαθεί να αποφύγει την ευθύνη μιας απόφασης ή στην καλύτερη περίπτωση, πασχίζει να μην πάρει θέση στο δίκαιο αίτημά μας, αυτό της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού. 

 Κυβέρνηση και Διοίκηση συντονίζονται στο “νέο ΕΣΥ” με τα νοσοκομεία –επιχειρήσεις, με έσοδα και κέρδη με κόστη και απώλειες.

Δεν αποτελούν  ζήτημα μειωμένης ενσυναίσθησης οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν. Είναι βασικές προϋποθέσεις επίτευξης χαμηλότερου κόστους οι ελλείψεις σε προσωπικό, οι εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και οι πράξεις που θα φέρνουν έσοδα. 

 Οι ανάγκες μας δεν είναι και δικές τους.  Εμείς κρινόμαστε από το πόσο “παραγωγικοί” είμαστε και αυτοί από το πόσο ικανοί να πιέζουν για παραγωγικότητα. 

Εμείς έχουμε ανάγκη τους μισθούς που κόπηκαν και αυτοί ισχυρίζονται ότι έχουν νομική υποχρέωση να μας τους στερήσουν. Τα περί δέσμευσης μνημονιακών νόμων όμως απαντήθηκαν ολοκληρωμένα από το Σωματείο ενώπιων του Διοικητικού τους Συμβουλίου και με τέτοια επιτυχία που προκάλεσε σε άλλους αμηχανία και σε κάποιους εκνευρισμό. 

Από την πλευρά μας οφείλουμε να σηκώσουμε το βάρος της διεκδίκησης και να δώσουμε τη μάχη ξανά μαζί!

Όλοι στη συνέλευση στο κεντρικό αμφιθέατρο την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 13.00 μμ. 




ΔΣ ΣΕΝΠ