Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ Δεσμεύσεις για προσλήψεις απέσπασαν οι απεργοί νοσηλευτές της Νέας Υόρκης

Με μία «ιστορική νίκη», όπως την χαρακτηρίζει το σωματείο τους, ολοκληρώθηκε σήμερα η απεργία των νοσηλευτριών και των νοσηλευτών της Νέας Υόρκης, που απαιτούσαν καλύτερους μισθούς, προσλήψεις προσωπικού και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Νοσηλευτών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYSNA), μετά από τριήμερη απεργία το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων «Μοντεφιόρε» και «Όρος Σινά» πέτυχε μία «ιστορική νίκη», αναγκάζοντας την εργοδοσία να δεσμευτεί σε μία καταρχήν συμφωνία που προβλέπει «αύξηση των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων για νοσηλευτές για όλες τις κλινικές αλλά και σε συγκεκριμένες προσλήψεις, ώστε να διασφαλίζεται πως θα υπάρχει πάντα επαρκές προσωπικό στην πράξη και όχι μόνο στα χαρτιά».

«Σήμερα, μπορούμε να επιστρέψουμε στη δουλειά με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας ότι η νίκη μας σημαίνει ασφαλέστερη φροντίδα για τους ασθενείς μας και πιο βιώσιμες θέσεις εργασίας για το επάγγελμά μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση του NYSNA και προστίθεται ότι το προσωπικό στα δύο προαναφερόμενα νοσοκομεία επιστρέφουν στην εργασία τους από σήμερα το πρωί.

Επίσης οι νοσηλεύτριες στο νοσοκομείο Γουάικοφ κατέληξαν και αυτές σε προκαταρκτική συμφωνία τη νύχτα και ανέστειλαν την προκηρυχθείσα 10ήμερη απεργία τους.

Η NYSNA εκπροσωπεί περισσότερες από 42.000 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και είναι το μεγαλύτερο σωματείο του κλάδου της Υγείας στην πολιτεία.