Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου

 


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη 26 Γενάρη οι εργαζόμενοι του σωματείου Παπαγεωργίου κατά τη  διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πίτας από Διοίκηση του νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση ήταν στα πλαίσια των δράσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Γενική τους Συνέλευση τη Δευτέρα στις 23 του Γενάρη για τη διεκδίκηση ταυξήσεων στους μισθούς τους με προμετωπίδα την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Στη Συνέλευση αποφασίστηκαν επίσης δράσεις, όπως καθημερινές εξορμήσεις για  ενημέρωση των ασθενών στα Εξωτερικά Ιατρεία και στα Επείγοντα, συνέντευξη τύπου και πρωτοβουλία για σύσκεψη με τα υπόλοιπα σωματεία των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Στάση εργασίας και αξιοποίηση μορφών πάλης που συσπειρώνουν τους εργαζόμενους στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες εργασίας; και ζωής.

Κατά την παρέμβαση διαβάστηκε η ανακοίνωση του σωματείου με το δίκαιο αίτημα για τον 13ο και 14ο μισθό και κατά την αποχώρηση οι εργαζόμενοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους με το σύνθημα “δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε”. Και " Αυτοί μιλάν για κέρδη και ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές"