Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Για τους με.. εμπόδια μοριακούς ελέγχους στους εργαζόμενους

 Σήμερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο Γενικό Διευθυντή του νοσοκομείου για την ταλαιπωρία που υφίσταται το προσωπικό στη διενέργεια μοριακού ελέγχου. 

Οι προφάσεις μέχρι τώρα πολλές: ελλείψεις στα δείγματα, ελλείψεις σε προσωπικό των εργαστηρίων, καταχρηστική διενέργεια μοριακού ελέγχου σε μη εργαζόμενους κτλ. 

Ένα είναι το σίγουρο, ότι  στο στόχαστρο μπαίνουν οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους. Δεν είναι δυνατόν μέρες που δεν βρίσκεται ο γιατρός εργασίας την απόφαση διενέργειας μοριακού ελέγχου να την παίρνει ο εφημερεύων γιατρός και αυτός βρισκόμενος για μία ώρα στο χώρο του ΤΕΠ, λες και τις υπόλοιπες ώρες δεν εμφανίζεται ανάγκη για μοριακό έλεγχο.  Ως  αποτέλεσμα αυτού, οι θετικοί εργαζόμενοι να περιμένουν στον αύλειο χώρο του ΤΕΠ για επανέλεγχο επί 2 τουλάχιστον ώρες για την έγκριση και εργαζόμενοι με συμπτωματολογία να περιφέρονται σε χώρους του νοσοκομείου ψάχνοντας για το πώς θα πραγματοποιηθεί ο μοριακός έλεγχος. 

Αντί  να στηθεί ένα τείχος προστασίας στους εργαζόμενους και στους ασθενείς έμμεσα αποφεύγοντας τη διασπορά,  στήνεται τείχος “προστασίας” στα υποτιθέμενα “κόστη”.

Αυτό είναι ένα χτυπητό παράδειγμα του νοσοκομείου που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κόστος η υγεία του προσωπικού και όσων έχουν επαφές μαζί τους απ’ τη μια, όφελος απ΄ την άλλη για την κάσα της επιχείρησης-νοσοκομείου. Και εδώ δεν υπάρχουν μέσες λύσεις και χρυσές τομές που κάποιοι πάνε να ανακαλύψουν. Ή το ένα, ή το άλλο. Ή η υγεία του κόσμου , ή το κέρδος της επιχείρησης.

 Μέχρι εδώ και μη παρέκει. Απαίτηση του σωματείου είναι η απρόσκοπτη διενέργεια μοριακού ελέγχου του προσωπικού  καθώς και η ύπαρξη γιατρού εργασίας σε καθημερινή βάση.

           ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ