Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΓΓ. ΣΥΡΙΓΟΣ Απροκάλυπτο «ξέπλυμα» στα φασιστοειδή της Σταυρούπολης με μπόλικη θεωρία «δύο άκρων»

Πηγή: Eurokinissi

Σε προκλητικό και εξόφθαλμο «ξέπλυμα» των φασιστοειδών που τις προηγούμενες μέρες μετέτρεψαν τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο επιθέσεων κατά μαθητών και φοιτητών, επιδόθηκε ο υφυπουργός Παιδείας της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην κρατική τηλεόραση.

Αφού «μάλλιασε η γλώσσα» του να καταδικάζει και να απαιτεί από όλους να καταδικάσουν τη βία «από όπου κι αν προέρχεται», δηλαδή την ύπουλη πρακτική των «δύο άκρων» που επιχειρεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, είπε ευθαρσώς ότι «δεν υπάρχει καλή αριστερή βία και κακή ακροδεξιά βία»…

Και μάλιστα το πήγε ακόμα παρακάτω, όταν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τον ρώτησαν τι εννοεί, καθώς ο Αγγ. Συρίγος είδε να «ασκείται βία από αυτούς που επιτέθηκαν στους φασίστες», εννοώντας τους μαθητές του σχολείου, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν έξω από το σχολείο και διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι τα φασιστοειδή μπαινόβγαιναν ανενόχλητα στο σχολείο κουβαλώντας πολεμοφόδια για τις επιθέσεις τους. Όσο για τις επιθέσεις με μολότοφ, καδρόνια και πέτρες, σύμφωνα με τον υφυπουργό πρόκειται για «αλληλοσυμπλοκές» και όχι για δολοφονικές επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ μέσα σε πλήθος.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κρεσέντο «ξεπλύματος» των φασιστών, ο υφυπουργός της κυβέρνησης «ανακάλυψε» ότι οι μαθητές και οι γονείς φοβούνται να πάνε στο σχολείο εξαιτίας των φοιτητών που πάνε να δημιουργήσουν πρόβλημα!

Όσο για το οπλοστάσιο που ανακαλύφθηκε από την Αστυνομία σε σπίτια συλληφθέντων η απάντηση του υφυπουργού ήταν «δεν ξέρω λεπτομέρειες, δεν έχω πληροφόρηση». Δεν παρακολουθεί άραγε ούτε τα σχετικά δελτία Τύπου της Αστυνομίας;

Ούτε κουβέντα για την πρωτοφανή κάλυψη που παρείχε η ΕΛ.ΑΣ. στα «μπες - βγες» των φασιστοειδών, ούτε κιχ για τις ευθύνες της διεύθυνσης του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολουθούσαν επί δύο μέρες το ΕΠΑΛ να γίνεται ορμητήριο για επιθέσεις περιθωριακών, φασιστικών ομάδων σε βάρος μαθητών του σχολείου, εκπροσώπων εκπαιδευτικών και φοιτητών!

Με την παρέμβασή του ο υφυπουργός Παιδείας ουσιαστικά πήγε ένα βήμα παραπέρα τη χτεσινή απαράδεκτη στάση του υπουργείου Παιδείας, που ταύτισε τους αγώνες των νέων ενάντια στο φασισμό με τα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία, δείχνοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο πως ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να είναι καθημερινός γιατί οι αιτίες και το σύστημα που τον γεννούν είναι εδώ, όπως και αυτοί που τον ξεπλένουν προκειμένου να τον χρησιμοποιούν απέναντι στις διεκδικήσεις του λαού και της νεολαίας.