Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Κυβέρνηση και πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, σαν να λέμε στρούγκα με μαντρόσκυλο


Καταγγελία

Στις 21/1 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο του Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ. Στα θέματα που έπρεπε να συζητηθούν ήταν και η οργάνωση της απεργίας για το ασφαλιστικό. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Πάιδας, ο οποίος στην τοποθέτηση του, αφού ενημέρωσε για τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ ΑΔΕΔΥ και υπουργείων, προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών που έχουν αυτός και η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα και έριξε όλες τις ευθύνες στους εργαζόμενους.

Για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε ότι η ΑΔΕΔΥ δεν έχει απόφαση για απεργία. Το αιτιολόγησε λέγοντας ότι η απόφαση για απεργία αφορούσε μόνο την κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης και αφού δεν «υπάρχει τέτοια πρόθεση από την κυβέρνηση» δεν υπάρχει και απόφαση για απεργία.

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ που με τέτοιες τοποθετήσεις υπονομεύει την οργάνωση της απεργίας, προσπαθεί να καλλιεργήσει την αποστράτευση και τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους, σπέρνει τη σύγχυση την ώρα που η κυβέρνηση εξαπολύει νέα αντεργατική επίθεση. Αυτός είναι ο ρόλος του Πάιδα και των όμοιων του. Αυτός είναι ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, πάντα εχθρικός στα συμφέροντα των εργαζομένων. Ακόμα και τις κρίσιμες ώρες, δεν διστάζουν να δίνουν χέρι βοήθειας στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

Καλούμε τους συναδέλφους να τους γυρίσουν την πλάτη και να απαντήσουν με την μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και την απεργία ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.