Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της ΑΣΥΠ για την απεργία στις 14 Νοέμβρη


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
στις 14 Νοέμβρη όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Δίνουμε όλοι μαζί, με το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες", δυναμική απάντηση σε όσους μας θέλουν συνένοχους στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας.
Γιατί η "δίκαιη ανάπτυξη"(140 εκ. τζίρος και 41 εκ. κέρδος του νοσοκομείου-επιχείρηση το 2017) προϋποθέτει τη μειωμένη μισθοδοσία(10 εκ. λιγότερα σε σχέση με το 2009), την εντατικοποίηση της δουλειάς μας και εργαζόμενους-λάστιχο, τις αυξημένες- άμεσες και έμμεσες - πληρωμές των ασθενών.
Για να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας. Η ανακύκλωση της ανεργίας, η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων, η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης στο νοσοκομείο με κάθε είδους συμβάσεις πρέπει να λήξει, με άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και νέες προσλήψεις που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.
Για να σπάσει ο εφησυχασμός, η λογική του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων που καλλιεργούν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στο σωματείο. Απ’ τη μια ως  ντίλερ των ελαστικών μορφών απασχόλησης(Ενωτική Πρωτοβουλία για επικουρικούς)παρά την ομόφωνα εκφρασμένη απόφαση του ΔΣ για μόνιμες θέσεις εργασίας  και απ’ την άλλη ως συνδιαχειριστές με προτάσεις μετεγκατάστασης κλινικών για αποδοτικότερη λειτουργία της επιχείρησης(Ενιαίο Ψηφοδέλτιο για ΩΡΛ, κτλ).
Γιατί η μαζική συμμετοχή στην απεργία, που είναι ανώτερη μορφή συλλογικής πάλης, μπορεί να σπάσει το φόβο του εργάτη μπροστά στον εργοδότη. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι προαναφερόμενες παρατάξεις όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της(ενημέρωση των εργαζόμενων, συνέλευση, οργάνωση περιφρούρησης), αλλά και την υπονομεύουν, θέτοντας όλο σχεδόν το νοσηλευτικό προσωπικό ως “προσωπικό ασφαλείας”.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Διεκδικούμε:
         Κάλυψη όλων των αναγκών του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των εργολαβιών και των ατομικών συμβάσεων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με νομοθετική ρύθμιση.
      Μπλοκάρισμα των επιδιώξεων της διοίκησης για άνοιγμα νέων κλινικών (ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ, ΒΡΑΧΕΙΑ).
          Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
          Αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού.
          Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.
          Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ
στη συγκέντρωση έξω από τα  ΤΕΠ  το πρωί και στο Άγαλμα Βενιζέλου  στις  10 π.μ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ