Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Όπλα σε νεοναζί πουλάει το Ισραήλ


Από atexnos
Σέρνουν στο δικαστήριο το κράτος για εξοπλισμό Ουκρανών φασιστών. Εάν μιλήσετε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων, τότε το Ισραήλ και οι απολογητές του θα σας αποκαλέσουν αντισημίτες. Εάν όμως είστε νεοναζί και θέλετε όπλα τότε μπορεί να γίνετε φίλοι τους. Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων κίνησαν έννομη διαδικασία ενώπιον του Ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου ισχυριζόμενοι ότι η ισραηλινή κυβέρνηση εκπαιδεύει και εξαγάγει πολεμικό εξοπλισμό στις ουκρανικές νεοναζιστικές πολιτοφυλακές.
Η καταγγελία υποστηρίζει ότι το Ισραήλ πωλεί αυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου Tavor και Negev στην ουκρανική κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι κάποια από αυτά τα όπλα καταλήγουν
στα χέρια της δεξιάς, νεοναζιστικής πολιτοφυλακής Αζόφ.
Η Αζόφ σχηματίστηκε το 2014 μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Από το 2015 αποτελεί μία από τις τακτικές δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης, αλλά κατορθώνει να διατηρηθεί ως ξεχωριστό παραστρατιωτικό τμήμα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα μέλη της Αζόφ χρησιμοποιούν ανοιχτά τον ναζιστικό χαιρετισμό, τη σβάστικα αλλά και τα διακριτικά των SS. Μάλιστα η παραστρατιωτική αυτή οργάνωση φέρεται να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στο Ντονμπάς.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δικαστικής προσπάθειας, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί σε αποκαλύψεις περί των πωλήσεων όπλων της. Η Υπηρεσία Εξαγωγών Όπλων του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας εξηγεί ότι «με ιδιαίτερη προσοχή» αδειοδοτεί τους εξαγωγείς όπλων και «σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλους δημοσίους φορείς». Ωστόσο το δικαστικό αίτημα που κατέθεσαν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνοδεύεται από άφθονα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ουκρανία αγοράζει αυτά τα όπλα.
Η πολιτοφυλακή Αζόφ και οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι οπλισμένοι τακτικά με τα τουφέκια του Ισραήλ που κατασκευάζονται από την Tavor. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η ουκρανική πολιτοφυλακή εκπαιδεύεται από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Ασφαλείας. Ακόμη, στα αποδεικτικά στοιχεία περί των διμερών αγοραπωλησιών όπλων αξίζει να προστεθεί το γεγονός ότι η ουκρανική εταιρεία «Fort» έχει λάβει άδεια για την παραγωγή των ισραηλινών τουφεκιών Tavor, Negev και Galil.
Ο σχηματισμός των ταγμάτων Αζόφ και η χρήση από αυτούς ισραηλινών όπλων συμπίπτει με μια αναζωπύρωση επιθέσεων εναντίον Εβραίων και μειονοτήτων στην Ουκρανία. Το ζητούμενο όμως είναι πως στο πλευρό των ναζί δεν βρίσκονται μόνο διάφορες περιθωριακές ομάδες, αλλά και ομάδες εντός της ίδιας της κυβέρνησης. Ένας εκ των ιδρυτών των Αζόφ, ο Andriy Biletsky, είναι τώρα εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου της Ουκρανίας.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Ουκρανίας, ο οποίος εποπτεύει την πολιτοφυλακή των Αζόφ, είναι ο Arsen Avakov, ανώτερος αξιωματούχος των Αζόφ και πιθανός υποψήφιος για Πρωθυπουργός. Πέρσι ο Avakov πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση με τον Ισραηλινό Υπουργό Εσωτερικών, Aryeh Deri, με σκοπό να συζητήσουν για μια επικερδή συνεργασία.
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας προσπαθεί να αρνηθεί το ρόλο της χώρας στο Ολοκαύτωμα.
Πηγή: Χαραυγή