Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

24ωρη απεργία την Τρίτη 3 Ιούλη και συγκέντρωση στις 9.00πμ στις ΥΠΕ


24ωρη απεργία την Τρίτη 3 Ιούλη και συγκέντρωση στις 9.00πμ στις ΥΠΕ
για τους επικουρικούς και συμβασιούχους.
 «Με την τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε, έπειτα από τη δημοσίευση των αρνητικών αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (βάσει των οποίων διακόπτονται οι συμβάσεις των επικουρικών συναδέλφων) και τις κινητοποιήσεις  και παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας, το επικουρικό προσωπικό και οι συμβασιούχοι - πρώην εργολαβικοί των νοσοκομείων και των προνοιακών μονάδων, παραμένει σε κίνδυνο, καθώς:
Παρατείνεται για 5 μήνες η ομηρία τους και μάλιστα, με διακοπή κι έπειτα εκ νέου συμβάσεις "χτυπώντας" έτσι και το δικαίωμα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Συνεχίζουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας
με σύσκεψη που καλεί το σωματείο εργαζομένων Θεαγενείου τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων των νοσοκομείων την Τρίτη 3 Ιούλη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7.00 μ.μ., στο στο ΕΚΘ.
«Καλούμε σε σύσκεψη τα ΔΣ των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων για να συζητήσουμε για τις πρόσφατες σοβαρές εξελίξεις σε Υγεία - Πρόνοια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, αλλά και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα της δράσης μας».
 «Συνεχίζουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!
Ενάντια στην αντιδραστική “αξιολόγηση” που δεν έχει καμιά σχέση με βελτίωση των υπηρεσιών και των υπαλλήλων.
Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις ανάγκες.
Ενάντια στην ομηρία, στον εμπαιγμό και τις επαπειλούμενες απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων επικουρικών και συμβασιούχων - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα!
Για ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά - εργασιακά δικαιώματα. Για να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμιά εξαίρεση.
Για να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς. Για να ενταχθούν επιτέλους στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες. Για να μην περικοπεί - καταργηθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Για να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Αυτονόητο είναι πως η σύσκεψη είναι ανοιχτή σε Επιτροπές Αγώνα και κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να πάρει μέρος».