Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση της Α.Σ.Υ του νοσ. Ιπποκράτειου για τις εκλογές της ΠΟΕΔΗΝ


pame
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΡΕΚΛΕΣ», ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ … ΚΑΡΕΚΛΕΣ!
Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σε ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα στο 15ο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Μακριά από μας η λογική του «ό,τι ψήφισες, ψήφισες στο Σωματείο ή για αντιπροσώπους – τα λέμε στις επόμενες αρχαιρεσίες». Η λογική, δηλαδή, που θέλει να μετατρέψει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα των εργαζομένων σε λέσχες εργατοπατερισμού, συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τελικά εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Αυτή, όμως, ακριβώς ήταν η τακτική και η στάση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα, τις μέρες του Συνεδρίου. Κυριολεκτικά το εγκατέλειψαν. Αντιπροσώπους αυτών των δυνάμεων συναντούσε κανείς μόνο στις ώρες της κάλπης. Όταν στοιχήθηκαν, για να επανεκλέξουν πλειοψηφίες που έχουν πάρει διαζύγιο από την οργάνωση των αγώνων και τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.
Τις σκοπιμότητες για τη στάση τους τις ξέρουν αυτοί. Είναι φανερό ότι αδιαφόρησαν για τα προβλήματα των χιλιάδων συναδέλφων, που τους εμπιστεύθηκαν για να πάνε στο Συνέδριο. Αδιαφόρησαν για τα προβλήματα των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Καρφί δεν τους κάηκε, αν θα γίνει συζήτηση στο συνέδριο.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, του ΠΑΜΕ, είμασταν καθημερινά στην αίθουσα του Συνεδρίου, όλες τις ώρες του, όπως ήταν αυτονόητη υποχρέωσή μας. Δώσαμε μάχη, ώστε το Συνέδριο να πάρει ουσιαστικό χαρακτήρα, να συζητηθούν τα προβλήματα που μας καίνε όλους. Μαζί με τη Διακήρυξή μας, καταθέσαμε ψηφίσματα για αυξήσεις στους μισθούς μας και για να έχουν την ιδιότητα μέλους των Σωματείων όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.
Θα συνεχίσουμε καθημερινά να παλεύουμε για σωματείο και ομοσπονδία που θα πρωτοστατούν στον αγώνα για σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους, ενάντια στην υποστελέχωση και την επιχειρηματική λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, για τα ΒΑΕ, που θα οργανώνουν καθημερινά και ακούραστα την πάλη ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς των κατοικιών, που καθημερινά θα οργανώνουν την πάλη στους τόπους δουλειάς, ώστε να βγει ο λαός στο προσκήνιο, να περάσει το εργατικό κίνημα στην αντεπίθεση. Να αποσπάσει αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της κρατικής αντιδραστικής «αξιολόγησης», που θα μπαίνει μπροστά στον αγώνα, ώστε να αποτραπούν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων. Ενάντια στο ΝΑΤΟ και στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ!
ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΟΥ!
ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 15Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Γ.Ν.Θ.