Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται



Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται

Κάπως έτσι παρουσιάστηκαν μέλη του Δ.Σ. από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο στη συνεδρίαση της 5/9/2016 με κύριο θέμα την εντατικοποίηση της εργασίας και τη διεκδίκηση προσλήψεων.
Εκφράστηκε η άποψη για διεκδίκηση της κάλυψης «κάποιων» κενών στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και του μικρότερου κακού, η οποία εμπεριέχει αναγκαστικά τη δυνατότητα κάλυψής τους  από εργαζόμενους με “ευέλικτες” και “ελαστικές” σχέσεις εργασίας αντί μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
Και ως άλλη άποψη προτάθηκε, ως καλύτερη βέβαια των διοικούντων, η διαχείριση μιας συνεχιζόμενης κρίσης-γαλέρας, συγχωνεύοντας κλινικές προς εξοικονόμηση «πόρων»-τραυματιοφορέων και νοσηλευτών.
Αν δεν είναι αυτές, οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, τότε τι είναι;
Βούτυρο στο ψωμί τους μια τέτοιου είδους διαχείριση χωρίς κόστος-ξεβόλεμα. Να μετατοπίσουμε το βάρος από τα χέρια στην πλάτη. Μια επιχειρηματολογία που βρίσκεται στις παρυφές της γενικότερης αντίληψης για «αναδιάρθρωση-μεταρρύθμιση» του δημόσιου τομέα με περισσότερη «ευελιξία»,  «παραγωγικότητα» και  μικρότερο κόστος.
Κόντρα σ’ αυτές τις λογικές, καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση, η οποία μετά κόπων και βασάνων επικράτησε:
1)   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των εργαζόμενων από το σωματείο με συσκέψεις ανά τμήμα και όχι υπονόμευση με περαντζάδες για τα μάτια του κόσμου και δικαιολογίες ότι το προσωπικό ήταν απασχολημένο.
2)   Γενική συνέλευση σε ορίζοντα 40 ημερών (αφού ολοκληρωθούν οι συσκέψεις), στην οποία θα τεθούν θέματα τρόπου διεκδίκησης της κάλυψης όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό και παραπέρα δικαιωμάτων με πρώτο και κυριότερο την ασφυκτική πίεση  σε Διοίκηση και ΥΠΕ μέχρι αυτοί να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Δεν πάει άλλο!!!
Να σταματήσει το παραμύθι του κερδοφόρου  νοσοκομείου.
Τα εκατομμύρια κέρδος είναι ο κλεμμένος ιδρώτας μας. 
Μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και όχι τα παζάρια και οι “κοινωνικοί διάλογοι” με Διοίκηση και ΥΠΕ-Υπουργείο για το τι και πως θα χάσουμε.
Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας 7π.μ. - 11π.μ. την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη. Συγκέντρωση στις 7π.μ. στο Ιπποκράτειο.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.