Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ



Αυτοί που έβαλαν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο αίσχος των 586 ευρώ κατώτατο μισθό,
Αυτοί που συμφώνησαν με τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στις συντάξεις κατά 1,8 δις για το 2016, για την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 για όλους, την αύξηση εισφορών υγείας στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, στην αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά στρώματα, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών,
Αυτοί τώρα δηλώνουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό! Μοναδική τους ένσταση, το ότι δεν κλήθηκαν στο διάλογο και ότι τα μέτρα αυτά δεν φέρνουν ανάπτυξη! Την περασμένη δεκαετία, όταν το ΑΕΠ έτρεχε με ετήσιους ρυθμούς αύξησης  5% και 6%, δεν διεκδικούσαν αυξήσεις στους μισθούς για να μη φρενάρουν την ανάπτυξη!!!
Η αντιμνημονιακή ρητορεία τους έχει σκοπό να εξωραΐσει το μνημόνιο διαρκείας που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποκρύπτουν ότι τα «βιώσιμα ασφαλιστικά συστήματα ως μοχλός ανάπτυξης» είναι στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζεται σε κάθε κράτος-μέλος  ανεξάρτητα από το ύψος του χρέους, το ρυθμό ανάπτυξης και την ύπαρξη μνημονίου. Η «ανάπτυξη» αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα τσεπώσουν δισεκατομμύρια ώστε να πάρουν καλύτερη θέση έναντι των ανταγωνιστών τους εκτός Ε.Ε. Ο εργατόκοσμος θα πρέπει να αρκεστεί στο «ελάχιστο πακέτο παροχών» και «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Πλούτος για τους μεν, φτώχεια και εξαθλίωση για τους δε. Αυτό είναι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Και σ’ αυτούς που μας παραμυθιάζουν με την «Ευρώπη των Λαών», ταιριάζει απόλυτα το: ο λύκος αλλάζει την τρίχα του, τα χούια του όμως όχι.
Όλοι αυτοί οι παραπάνω είναι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Για να πάει μπροστά το κίνημα προϋπόθεση είναι να απομονωθούν αυτές οι ηγεσίες. Το δρόμο των «κοινωνικών διαλόγων» και του «μικρότερου κακού» τον είδαμε. Μόνος σίγουρος δρόμος για τον εργαζόμενο, είναι αυτός της διεκδίκησης και του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες του. Ο δρόμος της ρήξης με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και αυτούς που τα εξυπηρετούν. Δύσβατος μεν, αλλά μονόδρομος που πάει μπροστά. Καλούμε τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν στην απεργία, στην περιφρούρησή της, στη διαμαρτυρία στην ΥΠΕ, στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

7:00 π.μ. περιφρούρηση της απεργίας
10:00 π.μ. προσυγκέντρωση στην ΥΠΕ

10:30 π.μ. συγκέντρωση Π.Α.ΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ