Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο “υπεάρχης” και ο σύλλογος “πέφτουμε απ`τα σύννεφα”


Στη συνάντησή μας με τον «υπεάρχη» φάνηκε για ακόμη μια φορά η γύμνια των επιχειρημάτων από την πλευρά της ηγεσίας της ΥΠΕ. Χορηγός της αέναης  διαχείρισης προσπάθησε να κινηθεί μεταξύ “αντικειμενικής” κατάστασης(οικονομική δυσπραγία) και υπερβολικής, από μέρους μας, παρουσίασης των προβλημάτων. Και ενώ στην αρχή φάνηκε γνώστης της κατάστασης και διαβεβαίωνε ότι η επαφή με τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι άμεση και συνεχής, από την άλλη το σφύριξε ως μονοβολή προς τη διοίκηση ότι αυτή έχει άμεση επαφή και με το υπουργείο(άρα τι με πρήζετε)
 Και όλα αυτά για τη χρηματοδότηση του οφειλέτη ΕΟΠΥΥ. Για την ένταση της εργασίας, για την εντατικοποίηση, για την επιδίωξη της διοίκησης για αύξηση της παραγωγικότητας  έκανε τον “κινέζο” εξανιστάμενος μάλιστα με τη χρήση της λέξης γαλέρα. Και αφού το ζόρι φέρνει ζόρι, κρύφτηκε πίσω από τη στάση “του στρίβουμε δια του αρραβώνος” συμμεριζόμενος ότι είναι καλυμμένος από μαύρη νύχτα όσο αφορά την έλλειψη προσωπικού  και πως αυτή συγκαλύπτεται ως ένα βαθμό από την ύπαρξη άλλων κωπηλατών,  όπως των  επιστημονικών συνεργατών, εξειδικευομένων και του μόλις αφιχθέντος όρου, του πανεπιστημιακού υποτρόφου. Πως λοιπόν να μην συμπεράνουμε ότι και τούτος  είναι υποψήφιος για εγγραφή στο σύλλογο “πέφτουμε από τα σύννεφα” κατέχοντας μάλιστα, μαζί με πολλούς άλλους, και την υποψηφιότητα για την προεδρεία.
Καταλήγοντας είναι αναγκαίο να αναφέρουμε ότι  οι επαφές με τους εκάστοτε “ηγέτες” ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθούν, είτε αυτές έχουν την μορφή της έγγραφης παράδοσης είτε της προφορικής συναλλαγής δεν έχουν κανένα μα κανένα νόημα. Γιατί  θα καταλήγουμε, όταν το ζόρι θα γίνεται ορατό και έντονο, να ανακαλύπτουμε μόνον  υποψήφιους για το σύλλογο, δημιουργώντας ταυτόχρονα και σε εργαζόμενους αυταπάτες που θα παίρνουν την μορφή της στάχτης στα μάτια.
Η επαφή θα γίνεται στο πεζοδρόμιο εκεί που τα χνώτα θα μυρίσουν και  οι ανάσες θα τους πνίξουν.
Καλή συνέχεια.
ΥΓ η ιδέα του συλλόγου “πέφτουμε από τα σύννεφα” ανήκει σε “εξωσχολική” σκέψη· δική μας θα είναι η πράξη.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ