Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ Απεργία στις 3 Ιούλη για την απόλυση συνδικαλίστριας πριν τις εκλογές στο σωματείο

Φωτό αρχείου

Σε κινητοποίηση την Δευτέρα 3 Ιούλη στις 6.30 π.μ., έξω από την πύλη του νοσοκομείου, προχωρά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ), απαιτώντας την επαναπρόσληψη απολυμένης συνδικαλίστριας, εργολαβικής εργαζόμενης στην σίτιση του νοσοκομείου, ενώ και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Δευτέρα 3 Ιούλη.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας «καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση της συναγωνίστριας μας» και επισημαίνει ότι, «η απόλυση έγινε με προκλητικό τρόπο τρεις μέρες (την Παρασκευή 30 Ιούνη), πριν τις εκλογές του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου (την Δευτέρα 3 Ιούλη), ενόψει των οποίων πρωτοστάτησε για την δημιουργία αγωνιστικού ψηφοδελτίου. Έπειτα από την πρωτοπόρα δράση της όλο το προηγούμενο διάστημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Σημειώνοντας ότι, «η τρομοκρατία δεν θα περάσει», το ΕΚΝ τονίζει ότι, «έχουν καταλάβει μέχρι και οι πέτρες πια.. ποιος είναι ο σκοπός τους. Θέλουν σωματεία του χεριού τους, που θα γίνονται ουρά των αποφάσεων της εκάστοτε διοίκησης. Θέλουν τους εργαζόμενους φοβισμένους που δε θα συμμετέχουν στα σωματεία και την συλλογική δράση. Ιδιαίτερα σε ένα ευαίσθητο χώρο όπως το νοσοκομείο που επιδιώκουν να περάσουν χωρίς να κουνηθεί φύλλο όλον τον αντιλαϊκό σχεδιασμό τους για τα νοσοκομεία της "αγοράς".

Όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατάσταση. Με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, συμβάσεις διαφόρων ειδών και εργολάβους, έχουν σμπαραλιάσει εργασιακά δικαιώματα και εργασιακές συνθήκες και τώρα θέλουν να δώσουν τελειωτικό χτύπημα σε όποια φωνή αντιστέκεται και διεκδικεί».

«Δηλώνουμε ευθαρσώς στην εργολαβική εταιρεία Ηπειρωτική facilitiesservices, αλλά και στην διοίκηση του νοσοκομείου, που δεν τόλμησαν να εμφανιστούν στην άμεση παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων, αλλά κρυβόταν σαν τους "κλέφτες", ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να ακυρωθεί η απόλυση της συναδέλφισσας μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προκηρυχτεί στο νοσοκομείο της Νάουσας, την Δευτέρα 3 Ιουλίου έξω από την πύλη του νοσοκομείου.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει! Δευτέρα 3/7, 6.30 π.μ., έξω από την πύλη του νοσοκομείου», καταλήγει το ΕΚΝ.