Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12/7 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ 3η ΥΠΕ στις 11ΠΜ



Η πανδημία απέδειξε ότι όσο η Υγεία παραμένει εμπόρευμα, τόσο θα μεγαλώνουν τα βάσανα και οι κίνδυνοι για υγειονομικούς και ασθενείς. Η τεράστια πρόοδος της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα στο δημόσιο σύστημα Υγείας να  ικανοποιεί ολοένα και περισσότερες ανάγκες των χρηστών υπηρεσιών υγείας, δωρεάν. Αντί γι’ αυτό όμως, βλέπουμε να διευρύνονται συνεχώς οι υπηρεσίες που οι χρήστες υπηρεσιών υγείας αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της “αρμονικής” συνύπαρξης του δημόσιου τομέα Υγείας με τον ιδιωτικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία των υγειονομικών.

Η νέα κυβέρνηση βαδίζει στον γνώριμο δρόμο που χαράχτηκε από τις προηγούμενες ενισχύοντας την εμπορευματοποίηση της υγείας, μετατρέποντας τις δομές σε επιχειρήσεις ΑΕ.  Ήδη από τις πρώτες εξαγγελίες  της “τακτοποιεί” τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ με υπηρεσίες της πυροσβεστικής και του στρατού.

Τεράστια τα κενά σε προσωπικό ακόμη κα σε  αυτούς τους απαρχαιωμένους οργανισμούς.

Χιλιάδες εργαζόμενοι εργολαβικοί και επικουρικοί βρίσκονται σε ομηρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν δίνεται ούτε ευρώ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που αποτελεί το “νούμερο 1” θέμα στην Υγεία. Συγκεκριμένα, από τα 1,4 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης μόλις το 1/5, δηλαδή 317 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για “ένα δείγμα” ανακαινίσεων και υποδομών σε ορισμένες μόνο πτέρυγες νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Ο κύριος όγκος των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης προορίζεται στις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις και μεταρρυθμίσεις.

Είναι χαρακτηριστική και η κατάσταση στο νοσοκομείο μας.

Οι οργανικές κενές θέσεις όλων των ειδικοτήτων πλησιάζουν τις 500. Συμπληρώνονται μερικώς από τις  ελαστικές μορφές εργασίας.  

Η ένταση της εργασίας αυξάνεται και η κατάσταση επιδεινώνεται από τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα.

Οι αποχωρήσεις και οι παραιτήσεις χτυπούν εδώ και καιρό συναγερμό προς τους διοικούντες Mόνο τους τελευταίους 16 μήνες μετρούνται σε εκατοντάδες.

Βέβαια αυτά ούτε άγνωστα είναι ούτε αποτελούν πρωτοτυπία. Είναι πλήρως εναρμονισμένα στον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Του χαμηλού κόστους, της  μεγαλύτερης δραστηριότητας και της αύξησης των εσόδων.

Ενώ δε φείδονται κονδυλίων σε  δήθεν αναβαθμίσεις “πράσινων” ενεργειακών κτηρίων “κοκκινίζουν” στο αίτημα της χορήγησης 13ου  και 14ου μισθού. 

Άλλωστε με δείκτη την ανάγνωση αυτών των πεπραγμένων θα γίνεται και η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού.

Η υγεία δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι του κόστους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες και την ικανοποίησή τους.

Στις 12/7 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ 

  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12/7 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ 3η ΥΠΕ στις 11ΠΜ

                                                               Δ.Σ.   Σ.Ε.Ν.Π