Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ 2ου Π.Τ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε

                 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ  ΤΟΥ 2ου Π.Τ ΤΗΣ Ε.Ν.Ε

Σε πειθαρχική παραπομπή όσων μελών δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής και δεν έχουν καταθέσει τις ανάλογες ετήσιες εισφορές και όσων μελών δεν έχουν ανανεώσει την εγγραφή τους στην ΕΝΕ, προχώρησε το 2ο Περιφερειακό Τμήμα της.

Πειθαρχική δίωξη λοιπόν από μία ένωση  της οποίας η ύπαρξη και λειτουργία  αμφισβητείται σχεδόν από το σύνολο του νοσηλευτικού κόσμου.

Μία ένωση που με τις παρατάξεις που πρωτοστατούν στα όργανα διοίκησής της αλλά και των περιφερειακών τμημάτων (ΠΤ) αποτελούν στήριγμα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην υγεία. 

Όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε και εξακολουθεί σαν δύναμη ενσωμάτωσης και αδρανοποίησης των νοσηλευτών.

Πρόκρινε στην κυβέρνηση

Να κοστολογηθούν οι νοσηλευτικές πράξεις πράγμα που προκρίνεται προς το παρόν για τους γιατρούς στο πλαίσιο της εφαρμογής των DRG

Στήριξε την κυβέρνηση ώστε : 

Να θεσπιστούν οι ειδικότητες με πρόφαση την αναβάθμιση της νοσηλευτικής επιστήμης. Με οδηγό αυτό η κυβέρνηση προσπάθησε να γεμίσει τα κενά στα νοσοκομεία και να αντιμετωπίσει την πανδημία με εξειδικευόμενους νοσηλευτές χωρίς οργάνωση, με πρόγραμμα σπουδών και εκπαίδευσης γεμάτο προχειρότητες και γενικολογίες.

Αυτή η Ένωση στήριξε να εξειδικευτεί η αξιολόγηση στους νοσηλευτές, προκειμένου η κυβέρνηση να μετρά καλύτερα την εμβάθυνση της ανταγωνιστικότητας στα νοσοκομεία.

Αυτή η Ένωση λοιπόν με τα περιφερειακά τμήματα κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους νοσηλευτές και τους παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο.

Σε αυτό το υποστελεχωμένο, το υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας, της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών και των νοσοκομείων -επιχειρήσεων Α.Ε. η ΕΝΕ όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί απούσα αντίθετα μπορεί να πάρει και επάξια τον τίτλο του κολαούζου στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

Να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση

 

                                   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ