Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

  Το παλιό αφήγημα ότι οι απεργίες και τα σωματεία κλείνουν τα εργοστάσια για άλλη μια φορά γκρεμίζεται. Οι ανταγωνισμοί και τα συμφέροντα κλείνουν ή αλλάζουν αφεντικά.

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, η μοναδική   στην Ευρωπαϊκή Ένωση βαριά βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου. 

Είναι στις πέντε μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως με εκτιμώμενη αξία κοιτασμάτων 20 δισεκατομμύρια δολάριων. Καλύπτει περίπου το 6% της ζήτησης της ευρωπαϊκής αγοράς 

Η αξία των μεταλλείων και του εργοστασίου στη Λάρυμνα εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια. Απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους. 

Με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε αυτή η τεράστια βιομηχανία έχει απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί για να δοθεί σε ιδιώτες χωρίς εργαζόμενους με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές εξέφρασε την πρόθεση της να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στο Φλεβάρη. Πρόκειται για ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των επενδυτών να απαλλαχθούν από τα "βαρίδια" εργαζόμενους. Ταυτόχρονα ενημέρωσε πως αίτημα των επενδυτών είναι να αποχωρήσουν από τους οικισμούς που διαμένουν.

Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να λειτουργήσει σήμερα προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων

Να μην προχωρήσει το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ


  Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  (ΣΕΝΠ)