Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Απεργούμε στις 23 Φλεβάρη

 2 χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας covid-19 και ο απολογισμός είναι τραγικός για τη ζωή και την υγεία του λαού, για τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εργαζομένων στα νοσοκομεία με τις σύγχρονες ανάγκες μας να μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη.

Τι και αν ο ΠΟΥ προειδοποιεί για νέες πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις,  τι και αν οι δείκτες πλεονάζουσας θνησιμότητας είναι στο κόκκινο, η κυβέρνηση :

επιμένει στα ξεχειλωμένα πρωτόκολλα υγιεινής που συμβαδίζουν αποκλειστικά και μόνο με την κερδοφορία των μονοπωλίων, 

επιμένει στο περαιτέρω σμπαράλιασμα της ΠΦΥ με παντελή απουσία επιδημιολογικής επιτήρησης, εξαντλητικής και προσωποποιημένης πληροφόρησης, τακτικών διαγνωστικών τεστ

επιμένει στη μετατροπή των νοσοκομείων σε μονοθεματικά, με την πρόσβαση του λαού σε αυτά για πάγιες ανάγκες να γίνεται όλο δυσκολότερη 

επιμένει στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης, στην προώθηση του εμβολίου ως πανάκεια καλλιεργώντας παράλληλα στον κοινωνικό αυτοματισμό, επιμένει στην τιμωρητικότητα και την καταστολή.

Παράλληλα, πρωοθείται και υλοποιείται γοργά ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΥ που επιτάσσει την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των νοσοκομείων και τους κόφτες των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη λογική κόστους- οφέλους, τη διείσδυση των ιδιωτών ποικιλλοτρόπως στο ΕΣΥ ( εργολαβίες, leasing, δωρεές με το αζημίωτο) όπως στην περίπτωση της δημιουργίας  του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο ως ΝΠΙΔ, χέρι χέρι και με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ευρωενωσιακές οδηγίες, για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΑΕ  με προσωπικό ευέλικτο χωρίς δικαιώματα και ασθενείς που θα πληρώνουν το μάρμαρο

Η λύση λοιπόν δεν βρίσκεται στο ποιος καλύτερα θα διαχειριστεί αύτη την κατάσταση, ποιος καλύτερα θα περάσει αυτά τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Η λύση βρίσκεται στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα όλου του λαού για να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», για να δυναμώσει η διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο.  

                                                     23 Φλεβάρη απεργούμε και διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.

Επαναφορά του 13ου  - 14ου μισθού.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας. 

Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όλοι και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση 23 Φλεβάρη, 10πμ έξω από την ΥΠΕ

                                           ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ