Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Ενιαίος μαζικός αγώνας κόντρα στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση και για Κοινωνική Ασφάλιση αντίστοιχη των λαϊκών αναγκών

Το νέο μεγάλο χτύπημα που σχεδιάζει σε βάρος ασφαλισμένων και συνταξιούχων η κυβέρνηση της ΝΔ με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κορωνίδα τον νόμο Κατρούγκαλου, πετυχαίνει για λογαριασμό του κεφαλαίου με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια:
-- Η Ασφάλιση μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ατομική υπόθεση.
-- Οι ασφαλισμένοι μετατρέπονται σε «επενδυτές» - πελάτες, έρμαια του χρηματιστηριακού τζόγου («επιχειρηματικό ρίσκο» τον βαφτίζουν) των κόπων μιας ζωής.
-- Το κεφάλαιο και το κράτος του απαλλάσσονται ακόμα περισσότερο από το «κόστος» της Ασφάλισης, αποσπώντας τελικά ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
-- Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εισφορές των ασφαλισμένων μετατρέπονται σε μία τεράστια πηγή άντλησης κεφαλαίων που θα πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μέσω των κάθε λογής «επενδυτικών» και χρηματοπιστωτικών προϊόντων.
Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικά στελέχη, ασφαλιστικές εταιρείες, ο ΣΕΒ και τα ινστιτούτα του, μια σειρά από αστικά ΜΜΕ και επιτελεία, στήνουν προπαγανδιστικές ξόβεργες, σε μια αναβίωση της απατηλής προπαγάνδας για τη «χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου», εκθειάζουν τα «προσόντα» της ιδιωτικής ασφάλισης, «τάζουν λαγούς με πετραχήλια» για τις «αποδόσεις» που θα έχουν οι «επενδύσεις» των ασφαλισμένων και τις συντάξεις που θα πάρουν στο μέλλον. Πίσω όμως από την προπαγανδιστική βιτρίνα, βρίσκονται οι πραγματικές τους επιδιώξεις.


Το «νέο Ασφαλιστικό» της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι και τόσο «νέο». Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που απορρέει από τις αποφάσεις της ΕΕ, εδώ και κοντά τρεις δεκαετίες, και υλοποιείται διαδοχικά από τις αστικές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο τον εμβληματικό νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με το σπαθί του κέρδισε τότε, από το εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, το χαρακτηρισμό «ψαλιδοχέρης»! (συνέχεια εδώ)