Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Μεσοφθινοπωρινά...

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
Συγκυβερνώντες που διαπραγματεύονται  για τα της χώρας και το “καλό” του λαού και στον εδώ μικρόκοσμό μας  οι εδώ διοικούντες διαπραγματεύονται για τα του οίκου μας. Και ο λόγος για την κάψα που τους έπιασε  μεσοφθινοπωρινά να ανοίξουν-μετοικήσουν, καθ΄υποδειξη διευθυντή, σε χώρο νέο την οφθαλμολογική κλινική.
Καλό ακούγεται  και ομνύουν στο όνομα της κάλυψης  υπαρκτών  αναγκών, καθώς θα αυξήσουν τις χειρουργικές δραστηριότητες και ως εκ τούτου μειώνεται η λίστα αναμονής. Πιθανόν  να  μην επιβαρύνουν ούτε τον κρατικό κορβανά ή  τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου (γιατί ψιθυρίζεται η ύπαρξη χορηγών και επιχορηγήσεων), ως δεύτερο επιχείρημα ακούγεται κι αυτό; (ρωτάμε)
Δεν μακρηγορούμε. Υπαρκτές  οι  ανάγκες του λαού και οι  δημόσιες δομές  ελάχιστες και σφαγιασμένες από τις πολιτικές των κυβερνόντων εδώ και χρόνια αλλά οι τοίχοι και οι μηχανές δεν  κάνουν το εργοστάσιο να λειτουργήσει αν δεν βάλει το χεράκι του και ο εργαζόμενος. Πλεονάζον προσωπικό δεν υπάρχει ούτε για να ξυθεί. Δεν υπάρχει γωνιά του νοσοκομείου που να μην στενάζουν οι εργαζόμενοι από την εντατικοποίηση της δουλειάς. Γιαυτό  καμιά  σκέψη για ξέκλεμα προσωπικού από δήθεν χαλαρότερα  τμήματα. Κανένα κρεβάτι δεν ανοίγει αν δεν προχωρήσουν  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Πολύ πάνω από 200 οι  κενές θέσεις στις υπάρχουσες συνθήκες.
Και  δεύτερο, ως υποσημείωση το βάζουμε, κυρίως  γιατί  όποιος  καίγεται στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι, οι πιθανοί  χορηγοί για το καλό της μνήμης της μητέρας τους θα χορηγήσουν;!! Θα τους αντιγυρίσουμε τη θυμοσοφία “με κλεμμένα κόλλυβα κηδεία δε γίνεται” και θα τους πούμε ότι με κλεμμένα κόλλυβα μόνον κηδεία γίνεται με θύματα τους εργαζόμενους.
Η  Α.Σ.Υ.Π καλεί τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και να σταθούν εμπόδιο σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας μέσω επέκτασης  νέων δραστηριοτήτων.  
Στη βάση αυτή  καθώς  επίσης και στα τεράστια  προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγεία από την τεράστια υποχρηματοδότηση του κράτους  καλούμε  τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο κάλεσμα του Π.ΑΜΕ   στην γενική  ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη  στο άγαλμα του Βενιζέλου στις10.30 πμ 
Τίποτε δε χαρίστηκε.  Οργανωμένα διεκδικούμε και παλεύουμε.
Στις 12 ΝΟΕΜΒΡΗ κανείς, εκτός του προσωπικού ασφαλείας, στους χώρους εργασίας 


ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,  ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ  ΠΛΗΡΗ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ