Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

η παραίτηση του Προέδρου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Νοσοκομείου Παπαγεωργίου
www.asypapageorgiou.blogspot.gr
στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα γίνεται η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου. Την περασμένη(4 Ιούνη), χωρίς καμιά ειδοποίηση, η πλειοψηφία του Ενιαίου Ψηφοδελτίου δεν εμφανίστηκε. Παρόντες ήταν μόνο οι σύμβουλοι της ΑΣΥ.
Από τη μέχρι τώρα στάση τους αποδεικνύεται ότι όχι μόνο απλώς έκαναν πίσω, αλλά και ότι οι όλες κινήσεις τους ήταν σχεδιασμένες. Είναι πλέον ξεκάθαρο γιατί ενώ από το Γενάρη γνώριζαν την απόφαση της Διοίκησης, δεν συγκαλούσαν Γενική Συνέλευση. Να γιατί, ως πλειοψηφία στο Δ.Σ. και όχι ως Δ.Σ. ζήτησαν εξουσιοδότηση του σωματείου από τη Γενική Συνέλευση να υπογράψει ΣΣΕ εργασίας χωρίς περικοπές. Λογάριαζαν ότι θα ήταν πιο εύκολο στο όνομα του μικρότερου κακού να περάσουν το δίλλημα ΣΣΕ χωρίς άδεια πληροφορικής ή ατομική σύμβαση. Αφού δεν τα κατάφεραν, σύρθηκαν πίσω από τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές για ΕΔΟΘ-ΠΟΕΔΗΝ. Στην επόμενη Συνέλευση, πρότειναν υπογραφή ΣΣΕ χωρίς την άδεια πληροφορικής. Πάλι δεν τους βγήκε, άλλαξαν όμως την πρότασή τους και κατάφεραν να περάσουν την αναστολή των κινητοποιήσεων. Αμέσως μετά ήρθε η παραίτηση του Προέδρου.
Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει, ότι η παραίτηση θα χρησιμοποιούνταν για το πάγωμα της λειτουργίας του σωματείου. Η Διοίκηση του νοσοκομείου τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση και σχεδιάζει παραπέρα μειώσεις σε μισθολογικό ή μη μισθολογικό κόστος. Γιατί να κάνουν προσλήψεις και να πληρώνουν προσωπικό αφού υπάρχει η Αντηρίδα; Και οι πρακτικάριοι μια χαρά βγάζουν τη δουλειά. Όλα αυτά με τις ευλογίες και τη βούλα της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρότυπο νοσοκομείο όχι με κακοπληρωμένους, αλλά με τζάμπα εργαζόμενους και ασθενείς-πελάτες. Η ανταγωνιστικότητα σε όλο της το μεγαλείο!  
Το επόμενο Δ.Σ. ορίστηκε για την Τετάρτη 11 Ιούνη. Εκεί θα προτείνουμε σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία του Ενιαίου Ψηφοδελτίου. Να δώσουν μαζικά το παρόν στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στη Γενική Συνέλευση για να κλείσουν τα στόματα αυτών που λένε ’’αφού δεν έρχονται οι εργαζόμενοι τι τις θέλουμε τις Συνελεύσεις;’’ Και για τα παπαγαλάκια που θέλουν να σπείρουν την απογοήτευση λέγοντας πως ’’δεν φέρνουν αποτελέσματα οι αγώνες’’, θα τους απαντήσουμε αφού δεν φέρνουν, γιατί απολύονται και σέρνονται στα δικαστήρια εργαζόμενοι που απεργούν; Γιατί εργοδότες βάζουν ως όρο στην πρόσληψη τη μη συμμετοχή του εργαζόμενου στο σωματείο;
Συνάδελφοι, ότι έχουμε ως τώρα είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και όχι διαπραγματεύσεων. Και οι αγώνες δεν πρέπει να εγκλωβίζονται στο καθημερινό που χθες ήταν η καθυστέρηση στην πληρωμή, σήμερα η άδεια πληροφορικής κλπ. Πρέπει να ανοίγουν προοπτική για το αύριο. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, όπου ο παραγωγός του πλούτου θα είναι και ο αφέντης του. Για μια κοινωνία που θα εργάζεται για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών. Η υπογραφή της ΣΣΕ θα είναι ένα βήμα σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Η Διοίκηση θα υπογράψει χωρίς περικοπές μόνο αν πιεστεί. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να υπογράψει. Έχουμε τη δύναμη και το έχουμε αποδείξει αρκετές φορές. Γιατί όχι και τώρα;