Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΠΑΜΕ Υγείας- Πρόνοιας

Δελτίο τύπου
Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης των υγειονομικών την Τετάρτη 18 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση εντεκαμελούς αντιπροσωπίας της ΠΟΕΔΗΝ και προέδρων πρωτοβάθμιων σωματείων με τον Υπουργό Υγείας.
Οι  παρατάξεις που πλειοψηφούν στην ομοσπονδία, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, μαζί με  την παράταξη του κ. Αντωνόπουλου εμφανίστηκαν σύσσωμοι με άλλο αίτημα μπροστά στον Υπουργό και με άλλο στην απεργιακή κινητοποίηση. Κάλεσαν τον Υπουργό να κάνει αξιολόγηση, αλλά να μην εφαρμόσει την ποσόστωση στον κλάδο της υγείας, ενώ έξω από το Υπουργείο στους εργαζόμενους δήλωναν εναντίωση στο νόμο με πύρινους μάλιστα λόγους! Στα παζάρια με την ποσόστωση η παράταξη του Συριζα δεν εναντιώθηκε, δεν μίλησε καν!
Εκδηλώθηκε η διπροσωπία και η διγλωσσία τους σε όλο της το μεγαλείο. Άλλα λαλούν στα αφεντικά και άλλα στους εργαζόμενους οι δεξιοί, οι σοσιαλδημοκράτες, οι δήθεν αντάρτες τους και οι δήθεν αριστεροί. Είναι ενωμένοι στη συναίνεση και στην υποταγή και γι αυτό επικίνδυνοι για τα δικαιώματά μας!
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Ανταρσυα που δεν ανέβηκε καν στη συνάντηση.
Ο Υπουργός δήλωσε από τη μεριά του ότι ο νόμος της αξιολόγησης θα εφαρμοστεί ως έχει και ότι η ποσόστωση είναι τμήμα του νόμου που επίσης θα εφαρμοστεί. Από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας θέλει συμβολή στον τρόπο που θα εφαρμοστεί στην υγεία!!!
Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας- Πρόνοιας στη συνάντηση ξεκαθάρισε ότι ο νόμος είναι αντιδραστικός στο σύνολό του, ότι ακόμα και αν αφαιρεθεί η ποσόστωση παραμένει ο αντιδραστικός του στόχος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά. Κανείς να μην αυτοαξιολογηθεί, κανείς να μην αξιολογήσει! Μπορούμε και πρέπει να απομονώσουμε και να αποδυναμώσουμε στο κίνημα τις παρατάξεις εκείνες που λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος για να περνάνε τελικά τα αντιλαϊκά μέτρα, να σφίγγει κι άλλο η θηλιά στη ζωή μας.
Υ.Γ.
Για το νούμερο των συγκεντρωμένων που αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ δεν νιώθουμε καμία έκπληξη. Όταν κοροϊδεύουν τους εργαζομένους για σοβαρότερα ζητήματα, θα είχαν αναστολή σε αυτό;