Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Απέρριψαν ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

 ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Απέρριψαν ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Μια μέρα μετά την τεράστια συγκέντρωση όπου διατρανώθηκε «Οχι στο νερό - εμπόρευμα!»

Μια μόλις μέρα μετά την τεράστια συγκέντρωση - συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου χιλιάδες πολίτες βροντοφώναξαν «Οχι στο νερό - εμπόρευμα», η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, οι σύμβουλοι των παρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, γύρισε προκλητικά την πλάτη στον λαό της πόλης.

Απέρριψαν «εν χορώ» (πλην 5 εξαιρέσεων) το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για καταδίκη του άθλιου νόμου της ΝΔ που προωθεί το σίριαλ «Ιδιωτικοποίηση του νερού, της ΕΥΑΘ» στην «επόμενη πίστα», μετά τα προηγούμενα επεισόδια ιδιωτικοποίησης όπου πρωταγωνίστησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, ισχυρίστηκε ότι τάχα έχει ξεκαθαριστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού και απομένει η στελέχωση της Ρυθμιστικής Αρχής και συνολικά το ύψος των δημόσιων επενδύσεων στην ύδρευση και την αποχέτευση.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Οι σύμβουλοι της ΝΔ ψήφισαν κατά δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης. Δεν τους πιστεύει ούτε ο Μητσοτάκης που καλούσε ιδιώτες επενδυτές στο νερό. Πρέπει να απαντήσουν σε τι χρειάζεται η Ρυθμιστική Αρχή όταν ο διαχειριστής θα είναι ένας και κρατικός.

Το λευκό των συμβούλων Ορφανού (ΝΔ) και μέρους του ΠΑΣΟΚ, στην πράξη σημαίνει απόρριψη του αιτήματος της συγκέντρωσης, παρά τους όρκους για νερό - δημόσιο αγαθό.

Η αποχή των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ και μέρους του ΠΑΣΟΚ σημαίνει πανηγυρική απόρριψη του αιτήματος της συγκέντρωσης με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τις ευθύνες για το σίριαλ ιδιωτικοποίησης του νερού.

Συμμετέχουν στην επιχείρηση συγκάλυψης. Θέλουν να ξεχάσει ο λαός ότι:

- Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (1999) μετέτρεψε την ΕΥΑΘ σε Ανώνυμη Εταιρεία και την εισήγαγε στο χρηματιστήριο για να "βάλουν χέρι" οι επενδυτές.

- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, το προαύλιο - θερμοκήπιο των ιδιωτικοποιήσεων, για να πληρωθούν τα χρέη των τραπεζιτών (βλ. 3 μνημόνια).

Τη σκυτάλη πήρε τώρα η ΝΔ.

Η κοινή στάση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ένα πράγμα αποδεικνύει:

Οποιος κι αν κυβερνήσει μετά τις εκλογές (αυτοδύναμος ή με όποιες συνεργασίες μεταξύ τους ή με άλλα κόμματα) έχει δεσμευτεί στην εμπορευματοποίηση του νερού.

Πριν ο λαός πει "το νερό νεράκι", πρέπει να δώσει απάντηση σε όλους όσοι τον κοροϊδεύουν προεκλογικά ενώ ετοιμάζουν την εμπορευματοποίηση ακόμα και του πιο ζωτικού αγαθού, του νερού:

Να γυρίσει κι αυτός την πλάτη σε όλους αυτούς, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλους τους "μικρότερους" που συζητώντας για ιδιωτικοποιήσεις (π.χ. σιδηρόδρομος) δήλωναν πανηγυρικά (και προκλητικά) ότι θα τους ξεπουλούσαν έστω για ένα ευρώ.

Είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση αποδεικνύουν ότι οι δεσμεύσεις τους στην ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα είναι πολύ ισχυρότερες από τα συμφέροντα του λαού».