Τρίτη 4 Απριλίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

με έδρα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 32),4ος όροφος

email: sypikieve@yahoo.com

 

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου της Βιοδιάγνωσης, η οποία, από τη μια, απειλεί εργαζόμενους με απολύσειςκαι, από την άλλη,πιέζει για μετακινήσεις του υπόλοιπου προσωπικού, ώστε να καλύψει τα κενά από την υποστελέχωση, οδηγώντας σε περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας. Καταγγέλλει την εργοδοτική τρομοκρατία με προσωπικές απειλές προς τους εργαζομένους, φτάνοντας  στο σημείο να απειλεί με απόλυση ακόμα και τον Πρόεδρο του Κλαδικού Σωματείου των Ιδιωτικών Κλινικών, λίγες μέρες μετά τη συνδικαλιστική δράση που ανέπτυξε μπροστά στις μεγαλειώδεις απεργίες για το έγκλημα στα Τέμπη.

Όλα αυτά με την πρόφαση της περικοπής προσωπικού, λόγω «οικονομικών δυσχερειών», την ώρα που ο όμιλος έχει μπουκώσει από ζεστό χρήμα, μετά την απόφαση του κράτους και της κυβέρνησης να κάνει «δώρο» στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά εργαστήρια το διαγνωστικό έλεγχο του λάου στην περίοδο της πανδημίας.

Η εργοδοσία ης Βιοδιάγνωσης θεωρεί πως με τέτοιες κινήσεις θα καταφέρει να εκφοβίσει τους εργαζόμενους. Είναι γελασμένη. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι απειλές για απολύσεις!

Ούτε σκέψη για τους σχεδιασμούς για περαιτέρω εντατικοποίηση εργασίας με μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ διαγνωστικών κέντρων.

Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα διαγνωστικά κέντρα της Βιοδιάγνωσης την Τετάρτη, 5 Απριλίου, στις  11.00, στο κατάστημα του κέντρου(Αγίου Δημητρίου 91) 

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ                                                    Ο Γραμματέας του ΔΣ

 

Θανάκος Νίκος                                                           Χαλκιάς Πέτρος