Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου

 Επιστρέφοντας στις “κανονικότητες”

Στον απόηχο της άρσης των όποιων μέτρων προστασίας από την πανδημία, μπήκαμε και τυπικά σε μια περίοδο, όπου θα υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί στη λειτουργία του νοσοκομείου. Οι διοικούντες κάνουν λόγο για επιστροφή στην “κανονικότητα”, στις “παλιές καλές μέρες”, με την πλήρη ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου, αλλά και την ανάπτυξη νέων -προφανώς με μεγάλο περιθώριο κέρδους-, όπως για παράδειγμα τα απογευματινά χειρουργεία.

Για την κυβέρνηση, “κανονικότητα” είναι η συνέχιση της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας, το “μπούκωμα” του ιδιωτικού τομέα με ζεστό κρατικό χρήμα και το παραπέρα “άρμεγμα” των ασθενών με άμεσες ή έμμεσες πληρωμές.

“Κανονικότητα” λοιπόν για πρώην και νυν κυβερνώντες, η λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λογική του κόστους-οφέλους, με αποτέλεσμα πάνω από 36.000 νεκρούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τα ίδια κριτήρια και στην ίδια λογική η λειτουργία του σιδηρόδρομου, με αποκορύφωμα το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη. “Κανονικότητα” η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού, ώστε να γίνει ακριβότερο για μας, πιο κερδοφόρο όμως για τους μετόχους των εταιρειών ύδρευσης.

Για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, “κανονικότητα” σημαίνει παραπέρα εντατικοποίηση της ήδη εντατικοποιημένης δουλειάς, αφού λιγότεροι θα κληθούν να διεκπεραιώσουν μεγαλύτερο όγκο δουλειάς. Παραπέρα επίσης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και εργασιακή ανασφάλεια για μια όλο και αυξανόμενη μερίδα συναδέλφων μας, μιας και οι διοικούντες όπως δηλώνουν, δε σκοπεύουν να ζητήσουν μόνιμο προσωπικό. Πέρασαν 5 χρόνια από την τελευταία προκήρυξη μόνιμου προσωπικού -που δεν κάλυπτε ούτε το ¼ των κενών οργανικών θέσεων- ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα έχουν φύγει πολλοί συνάδελφοι λόγω συνταξιοδότησης ή  παραίτησης. Όσο δε γίνονται μόνιμες προσλήψεις ώστε να ανανεώνεται το προσωπικό, ο μέσος όρος ηλικίας του θα ανεβαίνει, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι κάθε χρόνο να βγαίνουν στη σύνταξη. Όσο οι συνθήκες δουλειάς δε βελτιώνονται, όλο και περισσότεροι θα αναζητούν κάτι καλύτερο και θα παραιτούνται. Η δοκιμαστική περίοδος των 3 χρόνων επίσης, παραείναι μεγάλη για να κρατήσει εργαζόμενους στο νοσοκομείο, πράγμα που επιβεβαιώνουν οι εκατοντάδες παραιτήσεις-αποχωρήσεις σε 20 περίπου χρόνια.

“Κανονικότητα” όμως για μας τους εργαζόμενους έχει γίνει  από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια το αυξημένο κόστος ζωής, με το μισθό να μη φτάνει για τα αναγκαία και τους διοικούντες να λένε: “ξεχάστε το 13ο και 14ο μισθό”.

Αμάν μ’ αυτές τις ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΕΣ!!!

Από εμάς τους εργαζόμενους εξαρτάται, αν θα σκύψουμε το κεφάλι και θα υποταχτούμε σ’ αυτές.  Η πείρα λέει, ότι όποτε ξεσηκωθήκαμε μαζικά και οργανωμένα, κερδίσαμε. 

Διεκδικούμε να γίνουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ:

Η επαναφορά, άμεσα, του 13ου και 14ου μισθού

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες του νοσοκομείου

Η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Οι αυξήσεις στους μισθούς



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

                                                                                                                                   Απρίλης 2023