Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Από τη σημερινή διαμαρτυρία -συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας κ. Γκάγκα

 Εκθέσαμε το ζήτημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου που αγγίζει πλέον τα 400 κενά σε όλες τις ειδικότητες, τη δυσκολία να λειτουργήσουν τα τμήματα, τις μεγάλες ελλείψεις και στο λοιπό προσωπικό όπως τεχνική υπηρεσία κτλ.

Καταγγείλαμε τη μονοδρομική κατεύθυνση της κυβέρνησης που πάτα στην ήδη χαραγμένη από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις πολιτική, που μιλά για νοσοκομεία επιχειρήσεις.

Στο όνομα της εμπορευματοποίησης της υγείας, το κόστος είναι καθοριστικός παράγοντας για την εξασφάλιση των εσόδων του νοσοκομείου και προϋπόθεση της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης.

Απαιτήσαμε άμεσα να προκηρυχθούν οι 32 θέσεις νοσηλευτών ΜΕΘ, να πληρωθούν όλα τα κενά με μόνιμες θέσεις εργασίας, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, να αρθούν τώρα οι αναστολές, να καταβληθούν τώρα όλα τα αναδρομικά στους γιατρούς που αποφάσισε το ΣτΕ, να σταματήσουν οι μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και να επανέλθει ο 13ος 14ος μισθός.

Φυσικά η απάντηση της δεν προσιδιάζει σε κανένα έργο με σασπένς. Κυνικά απάντησε ότι μια από τις βασικές αιτίες για την κακή λειτουργία των νοσοκομείων είναι οι ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ !!! σχέσεις εργασίας.

Ότι κόπιασαν πολύ να δουν που θα κατανεμηθούν οι 4.000 θέσεις νοσηλευτών και τέλος ότι κριτήριο για τη στελέχωση των νοσοκομειακών δομών είναι η πληρότητα τους, λες και ότι τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχειακές μονάδες να λειτουργούν με πληρότητες. 

Τέλος στα αξιοπερίεργα!!!  είναι ότι δεν θα λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης για πριν από αυτή περίοδο, ούτε για τα πεπραγμένα των προηγούμενων υπουργών. Λες και δεν εκφράζει την κυβέρνηση, λες και βγήκε από παρθενογένεση, λες και εμφανίστηκε σε περιβάλλον κενού.

Για το ιστορικό της υπόθεσης ΘΑ προκηρυχθούν οι 32 θέσεις νοσηλευτών ΜΕΘ και άλλες 90 περίπου επίσης νοσηλευτικού προσωπικού από τους 4.000 πανελλαδικά. Το υπολογίζει τον Σεπτέμβρη με τέλος χρόνου. Για λοιπό προσωπικό καμιά διακοσαριά όλοι κι όλοι  πανελλαδικά και αυτό άγνωστο το πότε. Ενώ σε ότι αφορά το ιατρικό κομμάτι λίγο πολύ μας είπε ότι δεν προκηρύσσουν θέσεις γιατί οι γιατροί δεν προτιμούν το δημόσιο σύστημα υγείας.

Μονόδρομος αποτελεί για το σύνολο των εργαζόμενων ο αγώνας για ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας πλήρως στελεχωμένο και επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό κορβανά. Στον αγώνα αυτό σύμμαχος είναι μόνο ο λαός που πλήττεται από τις μειωμένες παροχές υπηρεσιών υγείας, από την τεράστια ακρίβεια από τους λογαριασμούς ρεύματος της “πράσινης ανάπτυξης”.

 

 Από το προεδρείο του ΔΣ.

Τασιουδης Αθανάσιος αντιπρόεδρος ΔΣ Σ.Ε.Ν.Π