Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Συμμετέχουμε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

 Τις «πεπερασμένες δυνάμεις» του ΕΣΥ επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση, για να υποστηρίξει ότι τάχα «κάνει ό,τι μπορεί» στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και για να συντηρήσει τη λογική της ατομικής ευθύνης για τον εμβολιασμό, που παρουσιάζεται ως το μοναδικό όπλο για να μην επιβαρυνθούν τα ξεχαρβαλωμένα δημόσια νοσοκομεία.

Και, την ίδια στιγμή που ξεδιάντροπα τα κυβερνητικά στελέχη λένε ότι «σε τέτοια νούμερα αρρώστων δεν μπορεί να δοθεί καλή φροντίδα», ότι «δεν είναι δυνατό να υπάρχει προσωπικό σε κάθε θάλαμο για τους διασωληνωμένους», η πληρότητα των κρεβατιών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας ξεπερνά το 90% και την τελευταία βδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν σχεδόν 30%. Επίσης, σχεδόν όλα τα τμήματα και οι κλινικές δουλεύουν με ελάχιστο προσωπικό, οι πολύμηνες λίστες αναμονής για θεραπείες και χειρουργικές πράξεις έχουν εκτοξευτεί λόγω και της νέας αναζωπύρωσης της πανδημίας. Ενώ συνεχίζει να κρατά σε αναστολή χιλιάδες συναδέλφους. Η εργαλειοποίηση της επιστήμης οδήγησε και συντηρεί τον ανορθολογισμό σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας.

Με την ίδια συνταγή των προηγούμενων πανδημικών κυμάτων, τα νοσοκομεία μετατρέπονται και πάλι σε «μιας νόσου», βαπτίζονται απλές κλίνες σε κλίνες ΜΑΦ, το προσωπικό μετακινείται για να μπαλώσει τρύπες ανοίγοντας περισσότερες, ενώ η κατάσταση αυτή αξιοποιείται για να προωθούνται οι αντιδραστικές αλλαγές με βάση τις κατευθύνσεις του «νέου ΕΣΥ», των ΣΔΙΤ και της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Το κλείσιμο τμημάτων και κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία  ωθεί  ακόμη περισσότερο τον λαό στην αγκαλιά των ιδιωτικών επιχειρήσεων του χώρου της Υγείας και  αυξάνει τις δαπάνες των οικογενειών για ζητήματα υγείας.

Αντί λοιπόν για μόνιμες προσλήψεις, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για άμεση ενίσχυση της ΠΦΥ, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, η στρατηγική που επιλέγεται είναι αυτή που έφερε την κατάρρευση του συστήματος Υγείας. Ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρηματικότητα, αναστολές, απολύσεις, μη ανανεώσεις συμβάσεων.

Διανύουμε μια περίοδο που στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης” η επίθεση στα δικαιώματα και στη τσέπη των εργαζόμενων παίρνει καταιγιστικό χαρακτήρα. Η ακρίβεια σε βασικά είδη  διατροφής, θέρμανσης  έρχονται να προστεθούν στα ζητήματα της υγείας. Ο νόμος Χατζηδάκη προέκταση των νόμων Βρούτση-Αχτσιόγλου προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στα δικαιώματα του εργαζόμενου με την κατάργηση του 8ώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες την παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Επιθυμεί να ξεμπερδέψει μια και καλή με τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων. 

Μπορούμε να μετράμε νίκες όπως η υπογραφή της ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της E- FOOD που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο – Χατζηδάκη. Απέδειξαν την αξία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα Συνδικάτα.

Σήμερα στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας και της πλατειάς εφαρμογής νέων τεχνολογιών υπάρχουν οι επιστημονικές τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες για να ζήσουμε όλοι οι εργαζόμενοι πολύ καλύτερα με βάση τις σύγχρονες λαϊκές και κοινωνικές. Να ζήσουμε χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες απολαμβάνοντας καλύτερο επίπεδο ζωής δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και μόρφωσης.

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς. Να επανέλθουν οι μισθοί μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012. 

Επιστροφή στην εργασία τους όλων των εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Κατάργηση του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη. Κατάργηση των νόμων Βρούτση - Αχτσιόγλου και όλου του νομοθετικού πλαισίου που περιορίζει και καταργεί εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Συμμετέχουμε μαζικά στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη στις 7μμ στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΣ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ