Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Για τους επικουρικούς ιατρούς της ΜΕΘ και ΜΕΝΝ του Παπαγεωργίου


 Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410    

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Οι βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου με το οποίο αιτείται την άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών που εργάζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου. 

Αθήνα 18/2/2021

Οι καταθέτοντες βουλευτές

                                                               


                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      Σύμφωνα με το άρθρο 67 του νόμου 4764/2020, θεσπίστηκε η παραμονή των επικουρικών ιατρών που υπηρέτησαν κατά το 2020 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις Νεογνολογικές μονάδες πέραν των ισχυόντων οργανικών, σε μόνιμες θέσεις.   Αυτή η ευεργετική ρύθμιση είναι σαφές ότι αποτελεί σημαντική ενίσχυση.           

Με αφορμή αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στο δεύτερο κύμα της Πανδημίας το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ως ένα από τα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης, νοσήλευσε έναν πολύ μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών, αναπτύσσοντας πολλαπλάσιες κλίνες από την συνήθη επί 20ετία δυναμικότητά του, γεγονός που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμμετοχή του πολύτιμου αυτού επιστημονικού προσωπικού. 

      Δυστυχώς όμως, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ενδεχόμενη εξαίρεση του Νοσοκομείου μας από αυτή τη διαδικασία, πράξη που έχει ως αποτέλεσμα, η μονιμοποίησή 2 επικουρικών ιατρών της ΜΕΘ και 3 ιατρών της Μονάδας Νεογνών  να τελεί υπό αμφισβήτηση.

    Η  εξέλιξη αυτή δυστυχώς, μπορεί να καταστεί διαλυτική για τη ΜΕΘ του ΓΝΘ Παπαγεωργίου που θα δει δύο από τους οκτώ ιατρούς της, να αποχωρούν ενώ παράλληλα διαταράσσεται και η εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Νεογνών. Στην ουσία δεν διακυβεύεται μόνο η λειτουργία αυτών των ιδιαίτερα σημαντικών μονάδων στις αυξημένες απαιτήσεις του επερχόμενου τρίτου κύματος της Πανδημίας, αλλά και η τακτική λειτουργία τους καθίσταται εκ των πραγμάτων περιορισμένη και δυνητικά προβληματική.

Οι υποσχέσεις για προκήρυξη θέσεων σε δεύτερο χρόνο αποτελούν κενό γράμμα, δεδομένου ότι, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουν, είναι περιορισμένος ο αριθμός εξειδικευμένων εντατικολόγων και απλά οι υπάρχοντες ανακυκλώνονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι να μονιμοποιηθούν.

      Καλούμε το ΥΥΚΑ, έστω και την τελευταία στιγμή, να πράξει το αυτονόητο. Να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών της ΜΕΘ και ΜΕΝΝ στο Νοσοκομείο μας.

Η νομική μορφή του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου που ουδέποτε στάθηκε εμπόδιο στην ανάληψη των υγειονομικών βαρών που του αναλογούν, δεν γίνεται να αποτελεί εμπόδιο σε διαδικασίες ουσιαστικής ενίσχυσής του, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς και απρόσκοπτα  στην διαρκή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.


Δ.Σ.  Σ.Ε.Ν.Π.