Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Για την μονιμοποίηση επικουρικών ιατρών ΜΕΘ ΓΝΘ Παπαγεωργίου

 


 

                                                                           

    Α.Π. 613  /  16-02-2021

                                                                                                     

    ΠΡΟΣ:  ΥΥΚΑ

                  3η ΥΠΕ

                                                                                               ΔΣ ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

                                                                                                      

                                                 

 

 

 Θέμα : «Μονιμοποίηση επικουρικών ιατρών ΜΕΘ ΓΝΘ Παπαγεωργίου»

 

Αξιότιμοι κ.κ.

              με τον νόμο 4764/2020 θεσπίστηκε η παραμονή των επικουρικών ιατρών που υπηρέτησαν κατά το 2020 στις ΜΕΘ πέραν των ισχυόντων οργανικών, σε μόνιμες θέσεις.   Η μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών σαφώς θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση για κάθε ΜΕΘ.           

Υπενθυμίζουμε ότι στο δεύτερο κύμα της Πανδημίας το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ως ένα από τα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης, νοσήλευσε έναν πολύ μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων ασθενών, αναπτύσσοντας πολλαπλάσιες κλίνες από την συνήθη επί 20ετία δυναμικότητά του, γεγονός που δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμμετοχή του πολύτιμου αυτού επιστημονικού προσωπικού.

            Αλγεινή εντύπωση όμως προκαλεί η εξαίρεση της ΜΕΘ του νοσοκομείου μας από αυτή τη διαδικασία. Η μονιμοποίησή των δύο επικουρικών ιατρών της, μεθοδεύεται ενδεχομένως σε άλλο νοσοκομείο της 3ης ΥΠΕ.

             Αυτή η εξέλιξη, δυστυχώς, μπορεί να καταστεί διαλυτική για τη ΜΕΘ του ΓΝΘ Παπαγεωργίου που θα δει δύο από τους οκτώ ιατρούς της, να αποχωρούν. Δεν διακυβεύεται μόνο η λειτουργία της ΜΕΘ στις αυξημένες απαιτήσεις του επερχόμενου τρίτου κύματος της Πανδημίας, αλλά και η τακτική λειτουργία της, με έξι μόνο εναπομείναντες ειδικούς ιατρούς, θα καταστεί εκ των πραγμάτων περιορισμένη και δυνητικά προβληματική. Οι υποσχέσεις για προκήρυξη θέσεων σε δεύτερο χρόνο αποτελούν κενό γράμμα, δεδομένου ότι, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουν, είναι περιορισμένος ο αριθμός εξειδικευμένων εντατικολόγων και απλά οι υπάρχοντες ανακυκλώνονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι να μονιμοποιηθούν.

            Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 3η ΥΠΕ και το ΥΥΚΑ, έστω και την τελευταία στιγμή, να πράξουν το αυτονόητο. Να προχωρήσουν στη μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας και να μην επαναπαυτούν σε υποσχέσεις για ενίσχυση σε δεύτερο χρόνο. Η νομική μορφή του Νοσοκομείου που ουδέποτε στάθηκε εμπόδιο στην ανάληψη των υγειονομικών βαρών που του αναλογούν, δεν γίνεται να αποτελεί εμπόδιο σε διαδικασίες ουσιαστικής ενίσχυσής του, προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς και απρόσκοπτα  στην διαρκή προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.   

Σε αναμονή των άμεσων ενεργειών σας,