Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία.



Πανελλαδική μέρα δράσης η σημερινή με εργαζόμενους πολλών σχέσεων εργασίας να βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα και της διεκδίκησης.
Η “εποχή των χειροκροτημάτων” μικρής διάρκειας πλέον πέρασε ανεπιστρεπτί, ενώ η περίοδος που ακολουθεί δεν διαφέρει σε τίποτα από κει που μας βρήκε η κορονοϊοχαρακτηρισμένη.
Η  υποχρηματοδότηση καλά κρατεί, τα 30000 κενά και αυτά υπάρχουν, οι 14.000 (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, προγραμμάτων ΕΟΔΥ, ΥΠΕ)εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας παραμένουν χρονοπροσδιορισμένοι, παρά τα χαϊδέματα αυτιών της κυβέρνησης για μονιμοποίηση κάποιων. Το “διαίρει και βασίλευε” καλά κρατεί και η χειραγώγηση όπλο στα χέρια τους.
Πιστή στην πορεία της η κυβέρνηση της ΝΔ ανήγγειλε το Νέο ΕΣΥ το οποίο θα οικοδομηθεί σε παλιά υλικά για να βγάλει λέει νέο προϊόν.  Σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα με στοχοπροσήλωση σε αυτοχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία, νοσοκομεία επιχειρήσεις, για να πάψουν να αποτελούν βαρίδι στον κρατικό κορβανά. Αυτή είναι η αιτία. Σε αυτή τη ρότα το χαμηλό κόστος είναι προϋπόθεση, για αυτό και οι προθέσεις της κυβέρνησης αλλά και όλων των παλαιότερων καθώς επίσης  και όλων αυτών που πίνουν νερό στην ίδια πολιτική είναι η αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας μέσα στο χώρο των νοσοκομείων. Αν δεν αναδεικνύουμε την αιτία και δεν αναγνωρίζουμε τους αντίπαλους  δεν θα ξέρουμε και που στοχεύουμε. Θα θυμίζουμε το σκύλο που τρέχει πίσω από την ουρά του σε ένα ατέρμονο κυνήγι μαγισσών.  Θα θεωρούμε "ευεργέτες και ευαγή ιδρύματα" τύπου Νιάρχου, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΠΕ, που κλέβοντας τον ιδρώτα άλλων εργαζόμενων, ή σπέρνοντας τον καρκίνο από καύσεις σκουπιδιών, πετούν ψίχουλα(εκπίπτοντας βέβαια και από φορολογία), δημιουργώντας  ταυτόχρονα  τις προϋποθέσεις για να έχουν  λόγο σε αυριανές δραστηριότητες των νοσοκομείων. Δεν είναι τυχαίες οι χορηγίες τους σε ακτινοδιαγνωστικά κτλ. Βελτιώνουν το προφίλ τους.  Δεν θα μας ξενίσει το γεγονός να συνδέονται και με ασφαλιστικές εταιρείες. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός οτι βάζουν τη μαγιά να φτιάξουν συνειδήσεις και απόψεις στους εργαζόμενους για τον δήθεν αναντικατάστατο ρόλο τους  στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.  
Θέλουν εργαζόμενους με χαμηλές προσδοκίες και απαιτήσεις, να ορίζεται η ζωή τους μέσα σε επιδόματα και προσφορές.
  Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Έχουμε την εμπειρία,  όπως ο λαός ξέρει καλά,  ότι, όποια δικαιώματα  έχει κατακτήσει, είναι αποτέλεσμα αγώνα διαρκούς, αταλάντευτου  και μαζικού.
Στο πλάι μας όλοι οι εργαζόμενοι και αυτοί που νιώθουν τη δήθεν σιγουριά αλλά και ο λαός με τον οποίο θα πρέπει να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι.
Γι`αυτό απαιτούμε 
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές εργασίας.
Πλήρης χρηματοδότηση του συστήματος υγείας.
Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στις ανάγκες του λαού
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στα νοσοκομεία
Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ