Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
οι “υπερεπαναστάτες”, οι “υπερασπιστές” των εργατικών δικαιωμάτων ξαναχτύπησαν, με προκήρυξη στάσης εργασίας χωρίς συνεδρίαση του Δ.Σ του σωματείου, χωρίς συζήτηση για την ουσία του θέματος, που έχει να κάνει με την αιτία του προβλήματος, ποιός ευθύνεται, με ποιές μορφές πάλης θα συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι για να κάνουν κτήμα τους το “ατομικό πρόβλημα” των δύο συναδέλφων. Αντί γι’ αυτό, μια γελοία και ατέρμονη συζήτηση ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ –ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ μέσω messenger, βασιζόμενη σε πληροφορίες για ειλημμένη απόφαση απόλυσης των 2 συναδέλφων από τον ΟΑΕΔ,  η οποία δεν έχει καθαρογραφεί(sic)!!!
Ως παράταξη “συμμετείχαμε στη συζήτηση“  του messenger δυο  φορές: ζητώντας και τις δυο έκτακτη σύγκλιση του οργάνου. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Δε νομίζουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μια χαρά ΕΝΙΑΙΟ και ΕΝΩΤΙΚΗ παίζουν το παιχνίδι σε βάρος των εργαζόμενων, εκφυλίζοντας διαδικασίες και αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους ως προάγγελοι και λαγοί της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με τον εργαζόμενο όχι στο δρόμο ή στη συνέλευση, αλλά στον καναπέ με like.
Γιατί άλλο είναι να δουλεύεις για τη συσπείρωση του συνόλου των εργαζόμενων στοχοποιώντας αυτούς που ευθύνονται για τις απολύσεις, να κλιμακώνεις την πίεση σ’ αυτούς με εναλλασσόμενες μορφές πάλης,  και άλλο είναι να θεωρείς ότι με μια στάση εργασίας σε περίοδο γιορτών και μέρα γενικής εφημερίας με προσωπικό ασφαλείας το σύνολο σχεδόν του νοσηλευτικού προσωπικού, ότι θα τρομοκρατηθεί η διοίκηση του ΟΑΕΔ και η καθαρογραφή  της απόφασης θα ανασταλεί άρδην!!!
Όσο για τη Διοίκηση του νοσοκομείου, αυτή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού μια χαρά ξεπλένεται από την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ., που έχοντας ένα αντεργατικό οπλοστάσιο με το μέρος της όπως Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, πληθώρα αντεργατικών νόμων - προϊόντα όλα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -   κάνει πράξη  το δόγμα ΝΟΜΟΣ και ΤΑΞΗ, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου. Απρεπείς συμπεριφορές και αρνήσεις στις στοχοθεσίες τού οργανισμού θα κατηγοριοποιούν τους εργαζόμενους με όχημα την αξιολόγηση για να διατηρούν τον μπαχτσέ καθαρό από ζιζάνια. Η άμαξα απαιτεί “καθαρόαιμα άλογα” και “βιολογικό σανό” για να τρέξει προς την κερδοφορία.
Στο διαταύτα, ας αναλογιστεί ο κάθε εργαζόμενος, ποιός ευθύνεται για την υποστελέχωση, τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, την ανεργία, την απώλεια  εργατικών δικαιωμάτων, το χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, τους αντεργατικούς νόμους και μια σειρά άλλων μέτρων που πρώτοι οι εδώ διοικούντες κάνουν χρήση. Ας αναλογιστεί ο καθένας  αν είναι ζήτημα κακής διαχείρισης ή συνειδητών πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνώντων που στρώνουν κάθε φορά το δρόμο της κερδοφορίας.
Στο διαμορφούμενο κάδρο δεν μπορεί να λείπει ο παράγοντας εργαζόμενος, με την προϋπόθεση  να ενστερνίζεται ο ίδιος τις διαθέσεις της διοίκησης. Έτσι εργατοπατέρες εργοδοτικοί συμβάλουν στη δημιουργία τέτοιου περιβάλλοντος, με θέσεις και επιχειρήματα - όντας βασιλικότεροι του βασιλέως - κάνοντας  γαργάρα τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου, την αντεργατική νομοθεσία κτλ.
Μήπως δεν είναι οι ίδιοι(βλ. Ενιαίο Ψηφοδέλτιο) που εδώ και μήνες καθησύχαζαν τους εργαζόμενους ότι είναι ζήτημα χρόνου η Διοίκηση να ανακαλέσει τις απολύσεις, ή ότι ο Υπεάρχης έδωσε λύση;
Ή μήπως δεν είναι οι ίδιοι(Ενωτική Πρωτοβουλία), που 3 μέρες τώρα δεν έβγαλαν άχνα;
Μήπως δεν είναι οι ίδιοι(και οι δυο τους).που μιλούν για υπερπληθώρα προσωπικού, που δεν εγγράφουν τους ΟΑΕΔίτες στο σωματείο;
Η πρότασή μας αφορά στη λειτουργία του Δ.Σ.,  στο να γίνει ουσιαστική συζήτηση και να παρθούν όλα τα αναγκαία αντιμετώπισης του προβλήματος με εναλλαγή στις μορφές πάλης και πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις για να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις, για να διεκδικήσουμε μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Ένας τέτοιος αγώνας βάζει παρακαταθήκη και στα μελλούμενα που θα`ρθουν. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ