Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

ΟΕΝΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Κάτω από την αποφασιστική στάση τους έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο Ζάππειο




Κάτω από την αποφασιστική στάση των υγειονομικών, έσπασε ο αστυνομικός κλοιός που είχε στηθεί στην «Αίγλη» του Ζαππείου για να εμποδίσει την πορεία των συγκεντρωμένων και την πρόθεσή τους να παρέμβουν σε ημερίδα του ΠΙΣ για τις ΣΔΙΤ.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η ΟΕΝΓΕ και τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων που κατήγγειλαν  ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κλήθηκαν από την ηγεσία του ΠΙΣ και τον υπουργό Υγείας, έκαναν χρήση χημικών, γκλομπς και ασπίδων, ασκώντας βία σε βάρος τους.  Ωστόσο τα μέλη της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων των Νοσοκομείων κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα διεξαγωγής της ημερίδας, καταγγέλλοντας την αστυνομοκρατία και ματαιώνοντας τη φιέστα για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Παράλληλα, μέλη της ΟΕΝΓΕ, με παρεμβάσεις τους, κατήγγειλαν τα σχέδια πλήρους εμπορευματοποίησης της Υγείας, μέσω ΣΔΙΤ, ενώ με απόφαση της ΟΕΝΓΕ και των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία η αίθουσα τελεί υπό κατάληψη. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν είναι «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις», «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός. Δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».
Η Αφ. Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ μετά την ακύρωση της φιέστας του ΠΙΣ, επισήμανε: «Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την ηγεσία του ΠΙΣ και την κυβέρνηση η οποία έστειλε τα ΜΑΤ να "υποδεχτούν" τους νοσοκομειακούς γιατρούς λες και είναι κοινοί εγκληματίες. Στην προσπάθειά τους να μας φιμώσουν, να περάσουν τα σχέδιά τους για την πλήρη άλωση της Δημόσιας Υγείας από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι κύριοι του ΠΙΣ έβαλαν σήμερα την ιατρική ποδιά και μετατράπηκαν σε ντίλερ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, οι οποίοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους και διεκδικούν μερίδιο από την πίτα της αγοράς. Σήμερα επιβάλαμε το δίκιο μας, αυτό είναι το συμπέρασμα και το μήνυμα που στέλνουμε σε όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους συναδέλφους: Όταν έχουμε το δίκιο με το μέρος μας κι αγωνιζόμαστε μπορούμε να το επιβάλουμε. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά το επόμενο διάστημα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό, για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού σε απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας».

Από την πλευρά του ο Ηλ. Σιώρας, γραμματέας ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Ευαγγελισμού», επεσήμανε: «Στείλαμε μήνυμα αντίστασης και επιβολής του δίκιου. Αυτή τη στιγμή όσα απαράδεκτα συνέβησαν, με την τρομοκρατία που την έχουμε ζήσει κατ' επανάληψη εντός κι εκτός υπουργείου, και τώρα και παλιότερα, δεν θυμίζουν απλά άλλες εποχές. Μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Να ξέρουν ότι δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε μαζί μας τους φοιτητές Ιατρικής και Νοσηλευτικής, τους συνταξιούχους, όλους τους εργαζόμενους που θέλουν και χρειάζονται δωρεάν Υγεία. Μαζί τους έχουν κατακτήσει κάποια πράγματα. Οι επιχειρηματίες και οι λεγόμενοι επιστήμονες Υγείας δεν θα βάλουν ταφόπλακα κι σ' αυτά τα ελάχιστα. Θα συνεχίσουμε ό,τι και να γίνει».