Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Τριήμερη δράση για τις αστικές συγκοινωνίες


Τριήμερο δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στις 21, 22 και 23 Δεκέμβρη.

Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται ενημερωτικές παρεμβάσεις από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., με συμπλήρωση ερωτηματολογίων και υπογραφών στο κέντρο της πόλης (πεζόδρομος Αγ. Σοφίας, στάση ΟΑΣΘ, πλατεία Αριστοτέλους, και στους τερματικούς σταθμούς Αριστοτέλους - Εγνατία, ΙΚΕΑ και ΟΣΕ).

Τη Δευτέρα 23 Δεκέμβρη προγραμματίζονται παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και στο πρωθυπουργικό γραφείο στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, προκειμένου να επιδοθούν οι υπογραφές.

Με κοινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία Οικοδόμων, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Εργολαβικών Καθαριστριών και Φύλαξης, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Επισιτισμού - Τουρισμού επισημαίνουν ότι αιτία για την άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΟΑΣΘ είναι η λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με κριτήριο όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών αλλά τη συμβολή τους στην καπιταλιστική κερδοφορία, μια πολιτική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Καλούν τον εργαζόμενο λαό να διεκδικήσει: Αμεσα μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό. Οχι στην κρατική επιδότηση των ΚΤΕΛ με εκχώρηση γραμμών από τον ΟΑΣΘ. Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών τις ώρες που μετακινούνται από και προς τη δουλειά και τα σχολεία. Συντήρηση του στόλου των οχημάτων από μόνιμο προσωπικό. Προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα. Αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων. Συχνές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες. Κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.