Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Συμβαίνουν στο Παπαγεωργίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στις 8του Μάρτη η αποφασισμένη από την ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας δεν ίσχυσε για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.  Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του σωματείου(Ενωτική Πρωτοβουλία), αυτός ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ενήμερος. Στην απαίτησή μας να βγει προσωπικό ασφαλείας, είπε ότι “αδυνατεί” κυρίως λόγω χρόνου. Αποτέλεσμα, η στάση να μην πραγματοποιηθεί, παρά το ότι υπήρχαν συνάδελφοι που ήθελαν να συμμετάσχουν. 
Χρήσιμα συμπεράσματα που βγαίνουν:
  1. Η "προχειρότητα" και η ευκολία με την οποία αποφασίζονται τέτοιου είδους δράσεις από τις εργοδοτικές και κυβερνητικές πλειοψηφίες στα όργανα ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ως μόνο στόχο έχουν τον εκφυλισμό της μορφής που λέγεται ΑΠΕΡΓΙΑ. Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Μάρτη υπήρξε  στάση εργασίας και για τις 14 Μάρτη έχει προκηρυχθεί απεργία.
  2. Η "προχειρότητα" επίσης, με την οποία παλεύουν για την επιτυχία μιας τέτοιας δράσης οι ίδιες δυνάμεις στα πρωτοβάθμια σωματεία. Στάσεις και απεργίες στα χαρτιά με συνδικαλιστές τους που δεν απεργούν, ή που παίρνουν άδεια για να μην χάσουν μεροκάματο. Με ανυπαρξία ανακοινώσεων και δραστηριότητα προπαγάνδισης. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συγκεκριμένη στάση από τον τρόπο που προκηρύχτηκε μέχρι και την πραγματοποίησή της.
ΥΓ.
Η λέξη προχειρότητα δεν δηλώνει ΑΔΥΝΑΜΙΑ ή ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, αλλά συνειδητή στάση για τον εκφυλισμό της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.  

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ                ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ